2012. április 22., vasárnap

Guacamole - nálunk

A guacamoléhoz hasonló avokádókrémet rendszeresen szoktam készíteni évek óta, nem is tudom, hogy eddig miért nem került fel a blogomra. Azért nevezem csak guacamoléhoz hasonlónak, mert sosem készítettem még el az összes "előírt" alapanyaggal: pl. friss korianderhez még sosem jutottam hozzá, csípős paprikát meg sosem teszek bele. Azért - utánanézve - a neten is millióegyféle variáns kering róla, úgyhogy elfér a többi mellett az én változatom is.:) Néha teszek bele kevés őrölt koriandert és petrezselyemzöldet, máskor csak petrezselymet teszek bele, de van, hogy éppen semmi zölddel sem keverem. Ezúttal a zöldet az újhagyma szára képviselte benne. Az adag nálunk 3 avokádónál kezdődik... Tortillacsipszet pedig éppen elfelejtettem venni mellé...



Guacamole

Hozzávalók: 3 érett avokádó, 2 paradicsom vagy 5 koktélparadicsom, 1 közepes lila hagyma vagy 1 kis csokor újhagyma, 1 lime vagy citrom leve, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, bors; opcionálisan: csilipehely, koriander- vagy petrezselyemzöld, esetleg csipetnyi őrölt koriander.

Elkészítése: Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát pedig kiskanállal kikaparjuk, és tálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát vagy újhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot, a finomra aprított zöld fűszert, majd sóval és borssal ízesítjük. Végül olívaolajat csorgatunk hozzá, és simára kavarjuk. Tortillacsipsszel az igazi, de friss vagy pirított kenyérre kenve is fogyasztható.

FI - 2014/2


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. április 22., vasárnap

Guacamole - nálunk

A guacamoléhoz hasonló avokádókrémet rendszeresen szoktam készíteni évek óta, nem is tudom, hogy eddig miért nem került fel a blogomra. Azért nevezem csak guacamoléhoz hasonlónak, mert sosem készítettem még el az összes "előírt" alapanyaggal: pl. friss korianderhez még sosem jutottam hozzá, csípős paprikát meg sosem teszek bele. Azért - utánanézve - a neten is millióegyféle variáns kering róla, úgyhogy elfér a többi mellett az én változatom is.:) Néha teszek bele kevés őrölt koriandert és petrezselyemzöldet, máskor csak petrezselymet teszek bele, de van, hogy éppen semmi zölddel sem keverem. Ezúttal a zöldet az újhagyma szára képviselte benne. Az adag nálunk 3 avokádónál kezdődik... Tortillacsipszet pedig éppen elfelejtettem venni mellé...



Guacamole

Hozzávalók: 3 érett avokádó, 2 paradicsom vagy 5 koktélparadicsom, 1 közepes lila hagyma vagy 1 kis csokor újhagyma, 1 lime vagy citrom leve, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, bors; opcionálisan: csilipehely, koriander- vagy petrezselyemzöld, esetleg csipetnyi őrölt koriander.

Elkészítése: Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát pedig kiskanállal kikaparjuk, és tálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát vagy újhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot, a finomra aprított zöld fűszert, majd sóval és borssal ízesítjük. Végül olívaolajat csorgatunk hozzá, és simára kavarjuk. Tortillacsipsszel az igazi, de friss vagy pirított kenyérre kenve is fogyasztható.

FI - 2014/2


Nincsenek megjegyzések: