2013. július 7., vasárnap

Barackos-rebarbarás pite levendulával és kávéval

Vendégek jelentkeztek, és hirtelen azt sem tudtam, mihez kezdjek. Az igazság az, hogy túl sok energiát sem akartam belefektetni, minél egyszerűbben meg szerettem volna úszni.:P Abból gazdálkodtam, ami otthon volt: barack, rebarbara, levendula.  Eszembe jutott a jól bevált pudingos pite, de az túl hosszas lett volna. De már beindult a fantáziám, és a pite tésztájából kiindulva született ez a recept. Kávét szintén hirtelen ötlettől vezérelve tettem a massza egy részébe, de nem vált kárára, finom volt ez a kombináció így, ahogy volt. A lányok miatt csupán 1 teáskanál nescafét használtam és 2 evőkanál gabonakávét, de akinél nem ezsik gyerek belőle, nyugodtan használjon csupán nescafét.



Barackos-rebarbarás pite levendulával és kávéval

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 10 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1,5 dl tej, 1 teáskanál nescafé, 2 evőkanál gabonakávé, 25 dkg rebarbara, 50 dkg őszibarack, 3 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál búzadara, 2 teáskanál szárított levendulavirág. 

Elkészítése: A száraz hozzávalókat tálba mérjük, majd hozzáadjuk a tojást meg a vajat, és kézi mixerrel összekeverjük. Ezután kicsinként hozzáadagoljuk a tejet is, miközben állandóan kavarjuk. Egy enyhén folyós, amolyan galuskaszerű masszát kell kapnunk belőle. A tészta kb. egyharmadába belekavarjuk a kávé(ka)t. A megmosott - és ha tetszik, megtisztított, de én nem szoktam - rebarbarát kb. 1,5 centis darabokra vágjuk, a barackot pedig tetszés szerint feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a barna cukrot, a búzadarát meg a morzsolt levendulavirágot, és jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd a kávés masszát, végül pedig egy kanál segítségével egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt is. Ha levet ereszt, azt is locsoljuk nyugodtan rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva (vagy anélkül) tálaljuk.



2 megjegyzés:

Kati írta...

Edith, ez nagyon jól hangzik, látom hasznosítod a levendulát:) Nálam meggyes süti volt a hétvégén:)

sedith írta...

Kati, ez még a tavalyiból készült, a frisset még félve őrzöm, azaz szárítom. :)

Related Posts with Thumbnails

2013. július 7., vasárnap

Barackos-rebarbarás pite levendulával és kávéval

Vendégek jelentkeztek, és hirtelen azt sem tudtam, mihez kezdjek. Az igazság az, hogy túl sok energiát sem akartam belefektetni, minél egyszerűbben meg szerettem volna úszni.:P Abból gazdálkodtam, ami otthon volt: barack, rebarbara, levendula.  Eszembe jutott a jól bevált pudingos pite, de az túl hosszas lett volna. De már beindult a fantáziám, és a pite tésztájából kiindulva született ez a recept. Kávét szintén hirtelen ötlettől vezérelve tettem a massza egy részébe, de nem vált kárára, finom volt ez a kombináció így, ahogy volt. A lányok miatt csupán 1 teáskanál nescafét használtam és 2 evőkanál gabonakávét, de akinél nem ezsik gyerek belőle, nyugodtan használjon csupán nescafét.



Barackos-rebarbarás pite levendulával és kávéval

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 10 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1,5 dl tej, 1 teáskanál nescafé, 2 evőkanál gabonakávé, 25 dkg rebarbara, 50 dkg őszibarack, 3 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál búzadara, 2 teáskanál szárított levendulavirág. 

Elkészítése: A száraz hozzávalókat tálba mérjük, majd hozzáadjuk a tojást meg a vajat, és kézi mixerrel összekeverjük. Ezután kicsinként hozzáadagoljuk a tejet is, miközben állandóan kavarjuk. Egy enyhén folyós, amolyan galuskaszerű masszát kell kapnunk belőle. A tészta kb. egyharmadába belekavarjuk a kávé(ka)t. A megmosott - és ha tetszik, megtisztított, de én nem szoktam - rebarbarát kb. 1,5 centis darabokra vágjuk, a barackot pedig tetszés szerint feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a barna cukrot, a búzadarát meg a morzsolt levendulavirágot, és jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd a kávés masszát, végül pedig egy kanál segítségével egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt is. Ha levet ereszt, azt is locsoljuk nyugodtan rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva (vagy anélkül) tálaljuk.



2 megjegyzés:

Kati írta...

Edith, ez nagyon jól hangzik, látom hasznosítod a levendulát:) Nálam meggyes süti volt a hétvégén:)

sedith írta...

Kati, ez még a tavalyiból készült, a frisset még félve őrzöm, azaz szárítom. :)