2013. július 29., hétfő

Grillezett csirkenyárs és padlizsántekercs

Apósom születésnapját ünnepeltük tegnap. Mivel nemrég egy gyönyörű gyümölcsöskert tulajdonosai lettek, hát természetes volt, hogy idén ott fogunk ünnepelni. Hogy mindenki ízlésének megfeleljen az étel, és biztos, hoyg elegendő is legyen, többféle hússal készültünk. Anyósom sertéstarját pácolt, és tortát készített, én meg a csirkével foglalkoztam. De persze, nem én lennék, ha nem variálnám meg a dolgokat (magyarán nem komplikálnám az életemet :D), így aztán a 22 csirkefelsőcombot háromféleképpen pácoltam. Szépen rendre mindegyik felkerül a blogra. Most a "felnyársalt" csirkét mutatom be, ami mellé paradicsomos padlizsántekercseket is grilleztünk. A receptet ITT találtam (de több oldalon is jelen van ugyanazzal a fotóval, úgyhogy nem tudom, hogy éppen hol az eredeti), és a hús pácolását ugyanúgy is végeztem, mert megtetszett a minimalizmusa. Különben ott csirkemellből készítik. A tekercseknél is változtattam egy picit, de csak keveset. És mivel ahol voltunk, nem volt áram, paradicsomszószt nem tudtam készíteni mellé, mert az csak frissen lett volna jó és finom. De nem hiányzott, amúgyis volt friss saláta.



Grillezett csirkenyárs és padlizsántekercs 

Hozzávalók 4 személyre a nyársakhoz: 8 kicsontozott csirkefelsőcomb, só, bors, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál mogyoróolaj; a tekercsekhez: 2 kisebb, karcsú padlizsán, 3 paradicsom, citromlé, só, bors, morzsolt bazsalikom.

Elkészítése: A húst bőrével együtt falatnyi darabokra vágjuk, majd megszórjuk sóval és borssal, és összekeverjük. Rálocsoljuk a citromlevet meg az olajat, összeforgatjuk, letakarjuk fóliával, és néhány órán át, de legjobb egy egész éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a húsdarabokat bambusznyársakra húzzuk nem túl szorosan (2-3 nyársat számolva 1 személyre), és felforrósított grillrácson, többször megforgatva szép aranysárgára sütjük. Mellette meggrillezzük a padlizsántekercseket is. Ehhez a padlizsánt megmossuk, hosszában 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak. A paradicsomot kicsumázzuk, majd a padlizsánhoz hasonló vastagságúra szeleteljük. Kézbeveszünk egy padlizsánszeletet, mindkét oldalát megsózzuk, ráhelyezünk (mérettől függően) 1-2 paradicsomszeletet, megszórjuk morzsolt bazsalikommal meg borssal, és a lehető legszorosabban feltekerjük. Megtűzzük 1-2 fogpiszkálóval, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután a felforrsított grillrácson 2-3x megforgatva megsütjük.

Megjegyzés: Utólag jutott eszembe - és az eredeti recept írja is -, hogy talán jó lett volna meglocsolni 1-2 csepp olajjal, vagy ecsettel megkenegetni, de már késő bánat. Így is nagyon finom lett. :)

FF - 2013/8


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. július 29., hétfő

Grillezett csirkenyárs és padlizsántekercs

Apósom születésnapját ünnepeltük tegnap. Mivel nemrég egy gyönyörű gyümölcsöskert tulajdonosai lettek, hát természetes volt, hogy idén ott fogunk ünnepelni. Hogy mindenki ízlésének megfeleljen az étel, és biztos, hoyg elegendő is legyen, többféle hússal készültünk. Anyósom sertéstarját pácolt, és tortát készített, én meg a csirkével foglalkoztam. De persze, nem én lennék, ha nem variálnám meg a dolgokat (magyarán nem komplikálnám az életemet :D), így aztán a 22 csirkefelsőcombot háromféleképpen pácoltam. Szépen rendre mindegyik felkerül a blogra. Most a "felnyársalt" csirkét mutatom be, ami mellé paradicsomos padlizsántekercseket is grilleztünk. A receptet ITT találtam (de több oldalon is jelen van ugyanazzal a fotóval, úgyhogy nem tudom, hogy éppen hol az eredeti), és a hús pácolását ugyanúgy is végeztem, mert megtetszett a minimalizmusa. Különben ott csirkemellből készítik. A tekercseknél is változtattam egy picit, de csak keveset. És mivel ahol voltunk, nem volt áram, paradicsomszószt nem tudtam készíteni mellé, mert az csak frissen lett volna jó és finom. De nem hiányzott, amúgyis volt friss saláta.



Grillezett csirkenyárs és padlizsántekercs 

Hozzávalók 4 személyre a nyársakhoz: 8 kicsontozott csirkefelsőcomb, só, bors, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál mogyoróolaj; a tekercsekhez: 2 kisebb, karcsú padlizsán, 3 paradicsom, citromlé, só, bors, morzsolt bazsalikom.

Elkészítése: A húst bőrével együtt falatnyi darabokra vágjuk, majd megszórjuk sóval és borssal, és összekeverjük. Rálocsoljuk a citromlevet meg az olajat, összeforgatjuk, letakarjuk fóliával, és néhány órán át, de legjobb egy egész éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a húsdarabokat bambusznyársakra húzzuk nem túl szorosan (2-3 nyársat számolva 1 személyre), és felforrósított grillrácson, többször megforgatva szép aranysárgára sütjük. Mellette meggrillezzük a padlizsántekercseket is. Ehhez a padlizsánt megmossuk, hosszában 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak. A paradicsomot kicsumázzuk, majd a padlizsánhoz hasonló vastagságúra szeleteljük. Kézbeveszünk egy padlizsánszeletet, mindkét oldalát megsózzuk, ráhelyezünk (mérettől függően) 1-2 paradicsomszeletet, megszórjuk morzsolt bazsalikommal meg borssal, és a lehető legszorosabban feltekerjük. Megtűzzük 1-2 fogpiszkálóval, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután a felforrsított grillrácson 2-3x megforgatva megsütjük.

Megjegyzés: Utólag jutott eszembe - és az eredeti recept írja is -, hogy talán jó lett volna meglocsolni 1-2 csepp olajjal, vagy ecsettel megkenegetni, de már késő bánat. Így is nagyon finom lett. :)

FF - 2013/8


Nincsenek megjegyzések: