2013. szeptember 28., szombat

Babérleveles borjúmáj mexikói zöldségekkel

Gyors és finom. Nem kell semmi plusz kommentár. :)



Babérleveles borjúmáj mexikói zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg borjúmáj, 2 babérlevél, 1 púpozott evőkanál liszt, olaj, só, bors, kevés citromlé; a körethez: 60 dkg mexikói zöldségkeverék, 2 evőkanál vaj, só, bors.

Elkészítése: A borjúmájat szeletekre, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, rádobjuk a májcsíkokat, majd erős tűzön, állandóan kavargatva pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és saját, kienegedett levében pároljuk, míg zsírjára nem sül. Ekkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és feöltjük annyi vízzel, hogy a keletkezett mártás vékonyan bevonja a májdarabokat. Jól kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk, ileltve ha kell, citromlével ízesítjük, és már el is készült. Amíg a máj készül, a felforrósított vajon megpároljuk a mexikói keveréket, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tipp: Én most szándékosan nem tejjel vagy tejszínnel öntöttem fel, de aki úgy szeretné, azzal is készítheti a mártást.

KAL - 2018.

2 megjegyzés:

VH írta...

Lassan visszatérek újabb recepteket kipróbálni :-)))) És nem csak.

sedith írta...

Hajni, annak nagyon örülnék. :)

Related Posts with Thumbnails

2013. szeptember 28., szombat

Babérleveles borjúmáj mexikói zöldségekkel

Gyors és finom. Nem kell semmi plusz kommentár. :)



Babérleveles borjúmáj mexikói zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg borjúmáj, 2 babérlevél, 1 púpozott evőkanál liszt, olaj, só, bors, kevés citromlé; a körethez: 60 dkg mexikói zöldségkeverék, 2 evőkanál vaj, só, bors.

Elkészítése: A borjúmájat szeletekre, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, rádobjuk a májcsíkokat, majd erős tűzön, állandóan kavargatva pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és saját, kienegedett levében pároljuk, míg zsírjára nem sül. Ekkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és feöltjük annyi vízzel, hogy a keletkezett mártás vékonyan bevonja a májdarabokat. Jól kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk, ileltve ha kell, citromlével ízesítjük, és már el is készült. Amíg a máj készül, a felforrósított vajon megpároljuk a mexikói keveréket, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tipp: Én most szándékosan nem tejjel vagy tejszínnel öntöttem fel, de aki úgy szeretné, azzal is készítheti a mártást.

KAL - 2018.

2 megjegyzés:

VH írta...

Lassan visszatérek újabb recepteket kipróbálni :-)))) És nem csak.

sedith írta...

Hajni, annak nagyon örülnék. :)