2013. szeptember 22., vasárnap

"Édes" káposztaleves

Vagyis nem úgy édes, hogy édesített, hanem, hogy nem savanyított. :) Amolyan gyors zöldséglevesnek indult két csirkemellcsonttal és -bőrrel együtt, de végül káposztát is vágtam bele. Nagyon finom lett. Egyszerűségében nagyszerű. Házi kiskockatésztát főztem bele.



Káposztaleves édesen

Hozzávalók: 30 dkg csontosabb csirkehús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 25 dkg fehér káposzta, 3 dkg (1 szűk maréknyi) kockatészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A csontos húst bő hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Beletesszük a felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, beledobjuk (egy darabban vagy felvágva, ahogy tetszik) a zellerdarabot, végül hozzáadjuk a vékonyra metélt káposztát is. Megsózzuk, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a száraztésztát, 1-2 percig főzzük még, majd elzárjuk a lángot, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és ha szükséges, utánasózunk.

EK - 2014/10

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Valóban egyszerű, de nagyszerű :)

Related Posts with Thumbnails

2013. szeptember 22., vasárnap

"Édes" káposztaleves

Vagyis nem úgy édes, hogy édesített, hanem, hogy nem savanyított. :) Amolyan gyors zöldséglevesnek indult két csirkemellcsonttal és -bőrrel együtt, de végül káposztát is vágtam bele. Nagyon finom lett. Egyszerűségében nagyszerű. Házi kiskockatésztát főztem bele.



Káposztaleves édesen

Hozzávalók: 30 dkg csontosabb csirkehús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 25 dkg fehér káposzta, 3 dkg (1 szűk maréknyi) kockatészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A csontos húst bő hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Beletesszük a felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, beledobjuk (egy darabban vagy felvágva, ahogy tetszik) a zellerdarabot, végül hozzáadjuk a vékonyra metélt káposztát is. Megsózzuk, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a száraztésztát, 1-2 percig főzzük még, majd elzárjuk a lángot, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és ha szükséges, utánasózunk.

EK - 2014/10

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Valóban egyszerű, de nagyszerű :)