2015. január 12., hétfő

Falusi pityóka - tejfölös muzsdéjjal

A legegyszerűbb és legolcsóbb étel, amit készíteni lehet akár a "pénzedike" előtti napokban is. Tejfölös muzsdéj helyett sima vizes muzsdéjjal is ehető, úgy aztán alullicitálhatatlan az ár-laktatóság szempontjából. Tudni kell róla, hogy nagyon eteti magát, számoni kell azzal, hogy egy személy 5-6 krumplit is megehet...


Falusi pityóka - tejfölös muzsdéjjal

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg közepes méretű krumpli, 20 dkg szalonna, só, bors, olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 dl tejföl, citromlé.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk. A szalonnát szeletekre majd csíkokra vágjuk. Előkészítünk egy nagyobb tepsit, kibéleljük sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olajjal, és elterítjük benne a krumplik kivájt közepét. Ráhelyezzük a fél krumplikat üregükkel felfelé, mindegyik üregbe egy szalonnadarabot teszünk, majd az egészet jól meszórjuk sóval és borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt piros-ropogósra sütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát összezúzzuk, alaposan megsózzuk, majd 3-4 evőkanál olajat dolgozunk bele cseppenként, mintha majonézt készítenénk. Ezután belekeverjük a tejfölt, szükség szerint utánasózunk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük.

KRUMP. - 2015.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elkészítettem a pityókával, tejfölös muzsdéjjal együtt. Isteni finom! Köszönöm a receptet. 🙂👌

sedith írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm a visszajelzést! :)

Related Posts with Thumbnails

2015. január 12., hétfő

Falusi pityóka - tejfölös muzsdéjjal

A legegyszerűbb és legolcsóbb étel, amit készíteni lehet akár a "pénzedike" előtti napokban is. Tejfölös muzsdéj helyett sima vizes muzsdéjjal is ehető, úgy aztán alullicitálhatatlan az ár-laktatóság szempontjából. Tudni kell róla, hogy nagyon eteti magát, számoni kell azzal, hogy egy személy 5-6 krumplit is megehet...


Falusi pityóka - tejfölös muzsdéjjal

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg közepes méretű krumpli, 20 dkg szalonna, só, bors, olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 dl tejföl, citromlé.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk. A szalonnát szeletekre majd csíkokra vágjuk. Előkészítünk egy nagyobb tepsit, kibéleljük sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olajjal, és elterítjük benne a krumplik kivájt közepét. Ráhelyezzük a fél krumplikat üregükkel felfelé, mindegyik üregbe egy szalonnadarabot teszünk, majd az egészet jól meszórjuk sóval és borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt piros-ropogósra sütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát összezúzzuk, alaposan megsózzuk, majd 3-4 evőkanál olajat dolgozunk bele cseppenként, mintha majonézt készítenénk. Ezután belekeverjük a tejfölt, szükség szerint utánasózunk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük.

KRUMP. - 2015.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elkészítettem a pityókával, tejfölös muzsdéjjal együtt. Isteni finom! Köszönöm a receptet. 🙂👌

sedith írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm a visszajelzést! :)