2015. január 27., kedd

Túrós, színes krumplitekercs

Egy nagyon finom, mutatós előételt készítettem néhány nappal ezelőtt. Nagyon jól passzoltak az ízek, valahogy abszolút kerek egészet alkottak. Húsvétra is kitűnő lehetne. 


Túrós, színes krumplitekercs

Hozzávalók 4-5 személyre: 60 dkg krumpli, 2 tojás, só, bors; 25 dkg spenót, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál búzadara, só; 20-25 dkg tehéntúró, 15 dkg telemea vagy feta, 4-5 hámozott paradicsom (konzervből), bors; 10-12 fürjtojás; a tálaláshoz: rukkola vagy egyéb saláta, koktélparadicsom, hónapos retek.
Elkészítése: A fürjtojást keményre főzzük és meghámozzuk. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük a nagylyukú reszelőn. Hozzáadjuk a 2 felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, és lazán összeforgatjuk. A spenótot megmossuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd néhány másodperc után kiszedjük, jól lecsepegtetjük, összeaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a zúzott fokhagymával, a tejföllel meg a búzadarával, és ízlés szerint sózzuk. A telemeát finomra reszeljük, és összekeverjük a tehéntúróval. Hozzáadjuk a jól lecsepegtetett, összedarabolt paradicsomot, borssal ízesítjük, és alaposan összekeverjük. Több rétegben alufóliát fektetünk az asztalra, erre egy sütőpapírlapot teszünk, majd kb. kisujjnyi vastagon elterítjük rajta a krumplis masszát szép téglalapot formálva belőle. Eloszlatjuk rajta a spenótos keveréket, majd erre óvatosan rákenjük a túrós masszát. A hosszanti oldalra egymás után sorban ráhelyezzük a fürjtojásokat, majd a sütőpapír és az alufólia segítségével feltekerjük a lehető legszorosabban; az alufólia végeit jól megcsavarjuk. A tekercset hőálló edénybe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokos sütőben, légkeverésen 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben kissé rá is piríthatunk. A tekercset csak teljes kihűlés után vesszük ki a sütőpapírból meg a fóliából.

Megjegyzés: Ezt a receptet nem lehet friss paradicsommal elkészíteni, mert az túl sok levet engedne.

KRUMP. - 2015.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. január 27., kedd

Túrós, színes krumplitekercs

Egy nagyon finom, mutatós előételt készítettem néhány nappal ezelőtt. Nagyon jól passzoltak az ízek, valahogy abszolút kerek egészet alkottak. Húsvétra is kitűnő lehetne. 


Túrós, színes krumplitekercs

Hozzávalók 4-5 személyre: 60 dkg krumpli, 2 tojás, só, bors; 25 dkg spenót, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál búzadara, só; 20-25 dkg tehéntúró, 15 dkg telemea vagy feta, 4-5 hámozott paradicsom (konzervből), bors; 10-12 fürjtojás; a tálaláshoz: rukkola vagy egyéb saláta, koktélparadicsom, hónapos retek.
Elkészítése: A fürjtojást keményre főzzük és meghámozzuk. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük a nagylyukú reszelőn. Hozzáadjuk a 2 felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, és lazán összeforgatjuk. A spenótot megmossuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd néhány másodperc után kiszedjük, jól lecsepegtetjük, összeaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a zúzott fokhagymával, a tejföllel meg a búzadarával, és ízlés szerint sózzuk. A telemeát finomra reszeljük, és összekeverjük a tehéntúróval. Hozzáadjuk a jól lecsepegtetett, összedarabolt paradicsomot, borssal ízesítjük, és alaposan összekeverjük. Több rétegben alufóliát fektetünk az asztalra, erre egy sütőpapírlapot teszünk, majd kb. kisujjnyi vastagon elterítjük rajta a krumplis masszát szép téglalapot formálva belőle. Eloszlatjuk rajta a spenótos keveréket, majd erre óvatosan rákenjük a túrós masszát. A hosszanti oldalra egymás után sorban ráhelyezzük a fürjtojásokat, majd a sütőpapír és az alufólia segítségével feltekerjük a lehető legszorosabban; az alufólia végeit jól megcsavarjuk. A tekercset hőálló edénybe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokos sütőben, légkeverésen 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben kissé rá is piríthatunk. A tekercset csak teljes kihűlés után vesszük ki a sütőpapírból meg a fóliából.

Megjegyzés: Ezt a receptet nem lehet friss paradicsommal elkészíteni, mert az túl sok levet engedne.

KRUMP. - 2015.



Nincsenek megjegyzések: