Gyors desszert elfoglalt napokra, hirtelen betoppant vendégek esetén, vagy csak úgy, minden különösebb ok nélkül. :) Nagyon finom!!! :)
Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg előfőzött kuszkusz, 1 csipet só, 2 evőkanál barna cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2,8 dl tej, 1 nagy narancs, 1 gránátalma, 5 dkg dió vagy pisztácia; a tlaláshoz: sűrű natúr joghurt, gránátalmaszirup.
Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót meg a cukrokat, majd ráöntjük a fölforralt tejet, és összekeverjük. Lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk duzzadni. Miután az összes tejet beszívta, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt narancsot, a jól lecsepegtetett gránátalmamagokat, valamint a kissé összevagdalt diót vagy pisztáciát. Jól összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Tetejére natúr joghurtot kanalazunk, és meglocsoljuk gránátalmasziruppal.
EK - 2015/3
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. január 23., péntek
Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)
Gyors desszert elfoglalt napokra, hirtelen betoppant vendégek esetén, vagy csak úgy, minden különösebb ok nélkül. :) Nagyon finom!!! :)
Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg előfőzött kuszkusz, 1 csipet só, 2 evőkanál barna cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2,8 dl tej, 1 nagy narancs, 1 gránátalma, 5 dkg dió vagy pisztácia; a tlaláshoz: sűrű natúr joghurt, gránátalmaszirup.
Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót meg a cukrokat, majd ráöntjük a fölforralt tejet, és összekeverjük. Lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk duzzadni. Miután az összes tejet beszívta, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt narancsot, a jól lecsepegtetett gránátalmamagokat, valamint a kissé összevagdalt diót vagy pisztáciát. Jól összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Tetejére natúr joghurtot kanalazunk, és meglocsoljuk gránátalmasziruppal.
EK - 2015/3
Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg előfőzött kuszkusz, 1 csipet só, 2 evőkanál barna cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2,8 dl tej, 1 nagy narancs, 1 gránátalma, 5 dkg dió vagy pisztácia; a tlaláshoz: sűrű natúr joghurt, gránátalmaszirup.
Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót meg a cukrokat, majd ráöntjük a fölforralt tejet, és összekeverjük. Lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk duzzadni. Miután az összes tejet beszívta, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt narancsot, a jól lecsepegtetett gránátalmamagokat, valamint a kissé összevagdalt diót vagy pisztáciát. Jól összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Tetejére natúr joghurtot kanalazunk, és meglocsoljuk gránátalmasziruppal.
EK - 2015/3
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése