Benéztem a hűtőbe, és elővettem ezt-azt. Ez lett belőle. Hogy hány személyre van, nem tudom. Mi sokan ettünk belőle, de nemcsak ez volt az ennivaló.
Töpörtyűkrém tojással, szalonnával
Hozzávalók: 7 dkg töpörtyű, 3 dkg szalonna, 4-5 főtt tojás, 5 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál tejföl, 1 kicsi hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, citromlé; a tálaláshoz: fekete olajbogyó, savanyú uborka, petrezselyemzöld, néhány szem főtt kukorica, esetleg piros paprikakockák.
Elkészítése: A főtt tojásokat kihűtjük, meghámozzuk. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát is. Aprítógépben (vagy húsdarálón) összeaprítjuk a töpörtyűt meg a szalonnát a tojással, illetve a hagymával-fokhagymával, majd habosra keverjük a mascarponéval és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve kevés citromlevet is keverünk bele. Ha szeretnénk, petrezselyemzölddel is ízesíthetjük.
KAL - 2017.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. április 4., szombat
Töpörtyűkrém tojással, szalonnával
Benéztem a hűtőbe, és elővettem ezt-azt. Ez lett belőle. Hogy hány személyre van, nem tudom. Mi sokan ettünk belőle, de nemcsak ez volt az ennivaló.
Töpörtyűkrém tojással, szalonnával
Hozzávalók: 7 dkg töpörtyű, 3 dkg szalonna, 4-5 főtt tojás, 5 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál tejföl, 1 kicsi hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, citromlé; a tálaláshoz: fekete olajbogyó, savanyú uborka, petrezselyemzöld, néhány szem főtt kukorica, esetleg piros paprikakockák.
Elkészítése: A főtt tojásokat kihűtjük, meghámozzuk. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát is. Aprítógépben (vagy húsdarálón) összeaprítjuk a töpörtyűt meg a szalonnát a tojással, illetve a hagymával-fokhagymával, majd habosra keverjük a mascarponéval és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve kevés citromlevet is keverünk bele. Ha szeretnénk, petrezselyemzölddel is ízesíthetjük.
KAL - 2017.
Töpörtyűkrém tojással, szalonnával
Hozzávalók: 7 dkg töpörtyű, 3 dkg szalonna, 4-5 főtt tojás, 5 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál tejföl, 1 kicsi hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, citromlé; a tálaláshoz: fekete olajbogyó, savanyú uborka, petrezselyemzöld, néhány szem főtt kukorica, esetleg piros paprikakockák.
Elkészítése: A főtt tojásokat kihűtjük, meghámozzuk. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát is. Aprítógépben (vagy húsdarálón) összeaprítjuk a töpörtyűt meg a szalonnát a tojással, illetve a hagymával-fokhagymával, majd habosra keverjük a mascarponéval és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve kevés citromlevet is keverünk bele. Ha szeretnénk, petrezselyemzölddel is ízesíthetjük.
KAL - 2017.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése