Maga az étel gyorsan elkészül, a hozzávalók előkészítése, felaprítása azonban igényel egy kis időt.... Viszont, ha van egy ügyes kiskukta, aki zöldséget hámoz, és ad a kezed alá, illetve egy jó kis reszelő, amivel pikk-pakk gyufaszálra vágod őket, akkor ez a része sem olyan megerőltető.
Talán valami köret is elkélne mellé, pl. főtt rizs, vagy üvegtészta, de a férjem szerint nem kell elrontani semmivel, inkább kevesebbel beérni. :) Mi hárman ettük, de az adag igazából csak két(felnőtt)személyes.
Ázsiai zöldségek tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg tenger gyümölcsei koktél, 3 sárgarépa, 1/2 kígyóuborka vagy 1 kisebb cukkini, kb. 50 dkg zsenge tök, 1 vékony szál póréhagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 1 kápia paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1-2 evőkanál szójaszósz, 1-2 evőkanál kagylószósz, 1 evőkanál méz, 3-4 evőkanál rizsecet, só, bors, esetleg csilipehely.
Elkészítése: A zöldségeket előkészítjük, a póréhagymát, a fokhagymát és a gyömbért finomra aprítjuk, a többit gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajokat felforrósítjuk, rádobjuk a póréhagymát, nagy lángon dinszteljük egy keveset, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Kb. 1 perc után következik a sárgarépa, majd további 1-1 perc különbséggel a paprika és a tökfélék. Közben állandóan kavargatjuk, és a lángot is jó nagyra hagyjuk. Amikor a leve kezd elpárologni (1-2 perc), hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és folytonosan keverve 2-3 percig pirítjuk még. Végül ráöntjük a szószokat, a mézet meg az ecetet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összekavarjuk, és tálalhatjuk. Aprított koriandert vagy petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
EK - 2016/6
2016. március 2., szerda
Ázsiai zöldségek tenger gyümölcseivel
Címkék:
ázsiai ízvilág,
gyors,
halak,
népek konyhája,
tenger gyümölcsei
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. március 2., szerda
Ázsiai zöldségek tenger gyümölcseivel
Maga az étel gyorsan elkészül, a hozzávalók előkészítése, felaprítása azonban igényel egy kis időt.... Viszont, ha van egy ügyes kiskukta, aki zöldséget hámoz, és ad a kezed alá, illetve egy jó kis reszelő, amivel pikk-pakk gyufaszálra vágod őket, akkor ez a része sem olyan megerőltető.
Talán valami köret is elkélne mellé, pl. főtt rizs, vagy üvegtészta, de a férjem szerint nem kell elrontani semmivel, inkább kevesebbel beérni. :) Mi hárman ettük, de az adag igazából csak két(felnőtt)személyes.
Ázsiai zöldségek tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg tenger gyümölcsei koktél, 3 sárgarépa, 1/2 kígyóuborka vagy 1 kisebb cukkini, kb. 50 dkg zsenge tök, 1 vékony szál póréhagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 1 kápia paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1-2 evőkanál szójaszósz, 1-2 evőkanál kagylószósz, 1 evőkanál méz, 3-4 evőkanál rizsecet, só, bors, esetleg csilipehely.
Elkészítése: A zöldségeket előkészítjük, a póréhagymát, a fokhagymát és a gyömbért finomra aprítjuk, a többit gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajokat felforrósítjuk, rádobjuk a póréhagymát, nagy lángon dinszteljük egy keveset, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Kb. 1 perc után következik a sárgarépa, majd további 1-1 perc különbséggel a paprika és a tökfélék. Közben állandóan kavargatjuk, és a lángot is jó nagyra hagyjuk. Amikor a leve kezd elpárologni (1-2 perc), hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és folytonosan keverve 2-3 percig pirítjuk még. Végül ráöntjük a szószokat, a mézet meg az ecetet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összekavarjuk, és tálalhatjuk. Aprított koriandert vagy petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
EK - 2016/6
Talán valami köret is elkélne mellé, pl. főtt rizs, vagy üvegtészta, de a férjem szerint nem kell elrontani semmivel, inkább kevesebbel beérni. :) Mi hárman ettük, de az adag igazából csak két(felnőtt)személyes.
Ázsiai zöldségek tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg tenger gyümölcsei koktél, 3 sárgarépa, 1/2 kígyóuborka vagy 1 kisebb cukkini, kb. 50 dkg zsenge tök, 1 vékony szál póréhagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 1 kápia paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1-2 evőkanál szójaszósz, 1-2 evőkanál kagylószósz, 1 evőkanál méz, 3-4 evőkanál rizsecet, só, bors, esetleg csilipehely.
Elkészítése: A zöldségeket előkészítjük, a póréhagymát, a fokhagymát és a gyömbért finomra aprítjuk, a többit gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajokat felforrósítjuk, rádobjuk a póréhagymát, nagy lángon dinszteljük egy keveset, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Kb. 1 perc után következik a sárgarépa, majd további 1-1 perc különbséggel a paprika és a tökfélék. Közben állandóan kavargatjuk, és a lángot is jó nagyra hagyjuk. Amikor a leve kezd elpárologni (1-2 perc), hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és folytonosan keverve 2-3 percig pirítjuk még. Végül ráöntjük a szószokat, a mézet meg az ecetet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összekavarjuk, és tálalhatjuk. Aprított koriandert vagy petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
EK - 2016/6
Címkék:
ázsiai ízvilág,
gyors,
halak,
népek konyhája,
tenger gyümölcsei
2 megjegyzés:
- Lazac írta...
-
Hol a LIKE gomb? :):)
- 2016. március 2. 10:30
- sedith írta...
-
Köszi. :)
Hát nem tudom, lehet-e olyasmit betenni? Nem rétek a technikához. :) - 2016. március 2. 13:54
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hol a LIKE gomb? :):)
Köszi. :)
Hát nem tudom, lehet-e olyasmit betenni? Nem rétek a technikához. :)
Megjegyzés küldése