2016. március 6., vasárnap

Finna néni tavaszi levese, by Brindás János

Ilyen néven lesz megtalálható a recept Brindás János mesterszakács hamarosan megjelenő recepteskönyvében. A fotó az enyém, mivel én készítettem el a leírás alapján. Hogy mitől kapta a tavaszi jelzőt, nem igazán tudom, de hoyg egy nagyon-nagyon finom leves függetlenül attól, hogy mi a neve, azt garantálhatom!!!


Finna néni tavaszi levese

Hozzávalók - az eredetinél kisebb adaghoz, kb. 5-6 személyre: 3 jókora sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, só, kevés ecet, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olaj; a gombóchoz: 40 dkg darált disznó- vagy marhahús, 1 kisebb tojás, 1 hagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítése: A zöldségeket kis kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított olajon kissé megdinszteljük a hagymát és a sárgarépát, majd felöntjük kb. 2 l vízzel, enyhén megsózzuk, majd miután felforrt, beletesszük a petrezselyemgyökeret is. Ezalatt összeállítjuk a gombócot: A húst összekeverjük a finomra aprított hagymával, a tojással meg a zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle, és beletesszük a levesbe. Legalább 15 percig főzzük (a marhahúsnak lehet több idő kell), majd a levest szükség szerint hígítjuk még, illetve utánasózunk. kevés ecettel igazítunk az ízén, de nem kell savanyúnak lennie (még savanykásnak sem), csupán a zöldségek édességét ellensúlyozzuk egy kicsit. Miután jól kiforraltuk és megízesítettük, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 6., vasárnap

Finna néni tavaszi levese, by Brindás János

Ilyen néven lesz megtalálható a recept Brindás János mesterszakács hamarosan megjelenő recepteskönyvében. A fotó az enyém, mivel én készítettem el a leírás alapján. Hogy mitől kapta a tavaszi jelzőt, nem igazán tudom, de hoyg egy nagyon-nagyon finom leves függetlenül attól, hogy mi a neve, azt garantálhatom!!!


Finna néni tavaszi levese

Hozzávalók - az eredetinél kisebb adaghoz, kb. 5-6 személyre: 3 jókora sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, só, kevés ecet, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olaj; a gombóchoz: 40 dkg darált disznó- vagy marhahús, 1 kisebb tojás, 1 hagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítése: A zöldségeket kis kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított olajon kissé megdinszteljük a hagymát és a sárgarépát, majd felöntjük kb. 2 l vízzel, enyhén megsózzuk, majd miután felforrt, beletesszük a petrezselyemgyökeret is. Ezalatt összeállítjuk a gombócot: A húst összekeverjük a finomra aprított hagymával, a tojással meg a zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle, és beletesszük a levesbe. Legalább 15 percig főzzük (a marhahúsnak lehet több idő kell), majd a levest szükség szerint hígítjuk még, illetve utánasózunk. kevés ecettel igazítunk az ízén, de nem kell savanyúnak lennie (még savanykásnak sem), csupán a zöldségek édességét ellensúlyozzuk egy kicsit. Miután jól kiforraltuk és megízesítettük, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és tálalható is.

Nincsenek megjegyzések: