2016. március 7., hétfő

Zöldséges tésztasaláta levesben főtt kakascombbal

Mi legyen a levesben főtt zöldséggel és hússal? Hát ez. :)
8 kakascombom volt, múltkor kaptam nénémtől, igazi, gabonán nőtt házi majorság (baromfi). Ezt vettem elő a tegnapi húsleveshez. A zöldségből pedig a franciasaláta - böff - mintájára készíettem egy salátát, amihez azonban nem krumplit használtam, hanem főtt tésztát.


Zöldséges tésztasaláta levesben főtt kakascombbal

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg apróbb csigatészta, 1 adag levesben főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó), 1 kápia paprika, 4-5 savanyú uborka, 1 darabka friss uborka, 1 lila hagyma, 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál sűrű joghurt, só, citromlé; a tálaláshoz: főtt kakascomb, pirospaprika, bors.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és folyó víz alatt kihűtjük. Hagyjuk jól lecsepegni. A zöldségeket kockára vágjuk, hozzáadjuk a tésztához, majd elkeverjük a majonézzel meg a joghurttal, és tetszés szerint ízesítjük. A húst jól átforrósítjuk, megszórjuk pirospaprikával meg borssal, és a salátával tálaljuk.

KAL - 2017.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon finom lehetett a levesed. Mi majdnem az összes zöldséget megesszük. Mióta öregszem, a petrezselyem is lecsúszik, és még ízlik is.

Related Posts with Thumbnails

2016. március 7., hétfő

Zöldséges tésztasaláta levesben főtt kakascombbal

Mi legyen a levesben főtt zöldséggel és hússal? Hát ez. :)
8 kakascombom volt, múltkor kaptam nénémtől, igazi, gabonán nőtt házi majorság (baromfi). Ezt vettem elő a tegnapi húsleveshez. A zöldségből pedig a franciasaláta - böff - mintájára készíettem egy salátát, amihez azonban nem krumplit használtam, hanem főtt tésztát.


Zöldséges tésztasaláta levesben főtt kakascombbal

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg apróbb csigatészta, 1 adag levesben főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó), 1 kápia paprika, 4-5 savanyú uborka, 1 darabka friss uborka, 1 lila hagyma, 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál sűrű joghurt, só, citromlé; a tálaláshoz: főtt kakascomb, pirospaprika, bors.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és folyó víz alatt kihűtjük. Hagyjuk jól lecsepegni. A zöldségeket kockára vágjuk, hozzáadjuk a tésztához, majd elkeverjük a majonézzel meg a joghurttal, és tetszés szerint ízesítjük. A húst jól átforrósítjuk, megszórjuk pirospaprikával meg borssal, és a salátával tálaljuk.

KAL - 2017.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon finom lehetett a levesed. Mi majdnem az összes zöldséget megesszük. Mióta öregszem, a petrezselyem is lecsúszik, és még ízlik is.