2016. július 18., hétfő

Gyors kolbászos bográcsos

Egyszer mindennek eljön az ideje... mint ahogy annak is eljött, hogy ez az étel felkerüljön a blogomra. Közel 3 évvel ezelőtt főztem az akkor már meglévő kertünkben, az egyike volt az eslő bográcsosoknak, amit az új kertünkben és üstünkben főztem. A gyorsaság volt a lényeg benne, a bab és a kukorica konzerv volt, a borsó pedig fagyasztott.


Gyors kolbászos bográcsos

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg jó minőségű lengyelkolbász (krinolin), 2 hagyma, 2 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg morzsolt kukorica, 30 dkg főtt bab, 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj.

Elkészítése: A hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon. Miután jól összeestek, hozzáadjuk a kicsi darabokra vágott, meghámozott paradicsomot, és 4-5 percig rotyogtatjuk. Gyakran kavargatjuk, nehogy odaégjen. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, enhén megsózzuk, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára főzzük. Beletesszük a jól megmosott, karikára vágott kolbászt meg a kukoricát, és együtt is főzzük néhány percig. Végül beletesszük a főtt babot, meg a paradicsomlevet, utánasózunk, borssal ízesítjük, és készre főzzük.


Megjegyzés: Igazán gyorsan elkészülő étel, ha esetleg konzervekkel dolgozunk, de az is megoldás, hogy amikor babot főzünk, nagyobb adagot készítünk, kiveszünk belőle, lefagyasztjuk, és félretesszük későbbi felhasználásra. Ebben az esetben a babot korábban adjuk az ételhez. Ha a borsó és a kukorica is fagyasztott, egyszerre tehetjük a bográcsba. 
EK-2016/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 18., hétfő

Gyors kolbászos bográcsos

Egyszer mindennek eljön az ideje... mint ahogy annak is eljött, hogy ez az étel felkerüljön a blogomra. Közel 3 évvel ezelőtt főztem az akkor már meglévő kertünkben, az egyike volt az eslő bográcsosoknak, amit az új kertünkben és üstünkben főztem. A gyorsaság volt a lényeg benne, a bab és a kukorica konzerv volt, a borsó pedig fagyasztott.


Gyors kolbászos bográcsos

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg jó minőségű lengyelkolbász (krinolin), 2 hagyma, 2 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg morzsolt kukorica, 30 dkg főtt bab, 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj.

Elkészítése: A hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon. Miután jól összeestek, hozzáadjuk a kicsi darabokra vágott, meghámozott paradicsomot, és 4-5 percig rotyogtatjuk. Gyakran kavargatjuk, nehogy odaégjen. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, enhén megsózzuk, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára főzzük. Beletesszük a jól megmosott, karikára vágott kolbászt meg a kukoricát, és együtt is főzzük néhány percig. Végül beletesszük a főtt babot, meg a paradicsomlevet, utánasózunk, borssal ízesítjük, és készre főzzük.


Megjegyzés: Igazán gyorsan elkészülő étel, ha esetleg konzervekkel dolgozunk, de az is megoldás, hogy amikor babot főzünk, nagyobb adagot készítünk, kiveszünk belőle, lefagyasztjuk, és félretesszük későbbi felhasználásra. Ebben az esetben a babot korábban adjuk az ételhez. Ha a borsó és a kukorica is fagyasztott, egyszerre tehetjük a bográcsba. 
EK-2016/8

Nincsenek megjegyzések: