2016. július 6., szerda

Málnahab

Semmi faxni, csak egyszerű hab és málna, férjem kérésére. Amikor megkóstolta azt mondta: igen, pont ilyent szokott csinálni anyám is régebb. :)


Málnahab

Hozzávalók 4-5 személyre: 4 tojásfehérje, 3 csapott evőkanál fruktóz, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy összesen 4-5 evőkanál cukor), 30 dkg málna, 1 csipet só.
Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd rendere hozzáadjuk a fruktózt és a sztéviát, és kemény habbá verjük. Végül, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és szintén a mixerrel beledolgozzuk. Nem kell pépesíteni előre, a mixer jól összetöri, épp annyira, hogy a hab is jól elszíneződik, és még kicsi darabkák is maradnak belőle. Azonnal tálaljuk.


Spumă de zmeură

Ingrediente pt. 4-5 persoane: 4 albuşuri de ou, 3 linguri fructoză, 1/2 lingură praf de stevie (sau în total 4-5 linguri zahăr), 300 g zmeură, 1 praf de sare.
Prepararea:  Se bat albuşurile cu sarea, după care se adaugă pe rând fructoza şi stevia şi se bate o spumă tare. La sfârşit se adaugă zmeura şi cu ajutorul mixerului se bate până ce spuma devine roz, dar mai rămân şi bucăţele de zmeură. Se serveşte imediat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 6., szerda

Málnahab

Semmi faxni, csak egyszerű hab és málna, férjem kérésére. Amikor megkóstolta azt mondta: igen, pont ilyent szokott csinálni anyám is régebb. :)


Málnahab

Hozzávalók 4-5 személyre: 4 tojásfehérje, 3 csapott evőkanál fruktóz, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy összesen 4-5 evőkanál cukor), 30 dkg málna, 1 csipet só.
Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd rendere hozzáadjuk a fruktózt és a sztéviát, és kemény habbá verjük. Végül, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és szintén a mixerrel beledolgozzuk. Nem kell pépesíteni előre, a mixer jól összetöri, épp annyira, hogy a hab is jól elszíneződik, és még kicsi darabkák is maradnak belőle. Azonnal tálaljuk.


Spumă de zmeură

Ingrediente pt. 4-5 persoane: 4 albuşuri de ou, 3 linguri fructoză, 1/2 lingură praf de stevie (sau în total 4-5 linguri zahăr), 300 g zmeură, 1 praf de sare.
Prepararea:  Se bat albuşurile cu sarea, după care se adaugă pe rând fructoza şi stevia şi se bate o spumă tare. La sfârşit se adaugă zmeura şi cu ajutorul mixerului se bate până ce spuma devine roz, dar mai rămân şi bucăţele de zmeură. Se serveşte imediat.

Nincsenek megjegyzések: