2018. október 6., szombat

Zöldpaszulyleves zöldségekkel

A kertekben talán ezekben a napokban szedik le a másodvetésből származó utolsó zöldpaszulyt. Akinek nincs kertje, az a piacon találja meg, vagy ha ott sem, akkor elővesz egy adagot a nyáron lefagyasztottból... :)



Zöldpaszulyleves zöldségekkel

Hozzávalók (4-5 személyre): 1 nagy sárgarépa, 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 60 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, olaj, só, esetleg ecet, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A kis kockákra vágott sárgarépát és paprikát, illetve a finomra aprított hagymát néhány percig dinszteljük kevés felforrósított olajon. Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd beledobjuk a megtisztított, darabokra tördelt zöldbabot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, felengedjük kevés forró lével, majd visszaöntjük a leveshez, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve ha szeretnénk, kevés ecettel savanyítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és friss kenyérrel kínáljuk.


NÚ - 2018/AUG.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. október 6., szombat

Zöldpaszulyleves zöldségekkel

A kertekben talán ezekben a napokban szedik le a másodvetésből származó utolsó zöldpaszulyt. Akinek nincs kertje, az a piacon találja meg, vagy ha ott sem, akkor elővesz egy adagot a nyáron lefagyasztottból... :)



Zöldpaszulyleves zöldségekkel

Hozzávalók (4-5 személyre): 1 nagy sárgarépa, 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 60 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, olaj, só, esetleg ecet, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A kis kockákra vágott sárgarépát és paprikát, illetve a finomra aprított hagymát néhány percig dinszteljük kevés felforrósított olajon. Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd beledobjuk a megtisztított, darabokra tördelt zöldbabot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, felengedjük kevés forró lével, majd visszaöntjük a leveshez, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve ha szeretnénk, kevés ecettel savanyítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és friss kenyérrel kínáljuk.


NÚ - 2018/AUG.

Nincsenek megjegyzések: