Gyerekek kedvence lehetne. Persze, naponta nincs idő ilyesmire, de néha lehet kedveskedni nekik... :)
Csirkés babragu rizses maciágyon
Hozzávalók (4 személyre): 1 egész csirkemell, 2 hagyma, 1-1 konzerv
vesebab, kukorica és hámozott paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors,
pirospaprika, olívaolaj;
továbbá: főtt rizs, néhány paprikacsík, szemes bors,
fekete olajbogyó.
Elkészítése: A
hagymát szeletekre, a csirkét kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát
megdinszteljük kevés felforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk
kevés vizet, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig kavargatjuk. Ekkor
hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot, illetve annak a levét, sózzuk,
borsozzuk (enyhén), és fedő alatt addig rotyogtatjuk, míga hús el nem készül. Ha szükséges, kicsinként vizet
is öntünk alá. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a leszűrt bab- és
kukoricakonzervet, ha kell, kiegészítjük kevés vízzel, utánaízesítünk, és jól
összerotyogtatjuk. Végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Közben rizst
főzünk, amit különféle formákba nyomkodunk bele, hogy megalkothassuk a fejet és
a füleket. A kéz és a láb hengereit a tenyerünkben formázzuk meg, vagy esetleg
háztartási fólia segítségével. Kisebb tálka oldalának támasztjuk a fejet, és
körülötte megtöltjük a tálkát raguval. Ezután fogpiszkáló segítségével a fejre
tűzzük a füleket, illetve a fej mellé illesztjük a kezeket meg a lábakat. A
maci szemeit borsszemekből, az orrát és száját megfaragott fekete olajbogyóból
készítjük el. Piros paprikacsíkból csokornyakkendőt is vághatunk neki.
EK - 2019/1.
4 megjegyzés:
Nagyon aranyos, nem is merném megenni, olyan szép :-) De nagyon finom lehetett!
Ó, dehogynem ennéd meg. :)
A lányok is nagyon élvezték. :)
Köszönöm.
Ez nagyon jó lett! Ügyes!
Köszönöm, fenci! :)
Megjegyzés küldése