2019. április 12., péntek

Kolbászos és spenótos töltött tojás

A töltött tojás variációinak se vége se száma. Bármivel lehet ízesíteni, bármivel lehet tölteni, bármire lehet helyezni. Vagy nem is muszáj helyezni semmire, mint ahogyan az alábbiakban is látszik. Amióta ezt a kétféle töltött tojást készítettem múlt héten (vittem valahová), még csináltam egy adagot a családi szülinapi vacsorához, az pedig abszolút natúr volt: tojássárgája, kevés fokhagymapor, só, bors és némi joghurt, hogy krémes legyen. Azt viszont tartármártásra helyeztem, és bármennyire is sajnálom, de már este volt, és nem készült róla vállalható fotó...


Kolbászos és spenótos töltött tojás

Hozzávalók (4-5 személyre): 10 keményre főtt tojás, 15 dkg füstölt, nyers kolbász, 15 dkg spenót, só, bors, pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, görög joghurt, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A spenótot megmossuk, sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, jól kinyomkodjuk, késsel összeaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat meghámozzuk, majd felét hosszában, felét pedig keresztben kettévágjuk. A tojássárgáját kikaparjuk, villával összetörjük, feléhez hozzáadjuk a szétnyomkodott kolbászt, a másik feléhez pedig a kihűlt spenótot. A kolbászoshoz adunk 1 csapott teáskanál pirospaprikát, illetve annyi joghurtot, hogy jó krémes masszát kapjunk, illetve sóval és borssal ízesítjük. A spenótoshoz adjuk az áttört fokhagymát, illetve joghurtot, amennyi szükséges, és szintén sózzuk-borsozzuk. Ha szeretnénk, botmixerrel le is turmixolhatjuk, így intenzívebb lesz a zöld színe. A krémeket külön-külön csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és megtöltjük velük a tojásfehérjéket. Paprikával díszítjük, esetleg majonézbe vagy tartármártásba is beleállíthatjuk a tojásokat.

Megjegyzés: Ha valaki idegenkedik a nyers kolbásztól, természetesen sült vagy főtt kolbásszal is készítheti. 

2 megjegyzés:

Ceruzahegyező írta...

párolva a spenót nagyon egészséges jobban megtartja a tartalmát mint mikor főzve van ajánlani tudom s talán hamarabb is készül

sedith írta...

Szinte sosem főzöm a spenótot, nem is értem, hogy egyesek miért főzik meg, mielőtt összeaprítják, majd beleteszik a főzelékbe. Sőt, inkább nyersen használom a legtöbbet, és most is gondoltam rá, de mivel nem magunknak készült, hanem vittem valahová a kész ételt, nem tudtam, hogyan fogadnák a többiek. És mivel gyorsan is kellett "működnöm", hát hamar vizet forraltam, és beledobtam arra az 1-2 percre. Tulajdonképpen csak egy blansírozás volt, biztos vagyok benne, hogy nem vesztődött el általa az összes vitamin és tápanyag. De mindenképpen köszönöm a megjegyzést. :)

Related Posts with Thumbnails

2019. április 12., péntek

Kolbászos és spenótos töltött tojás

A töltött tojás variációinak se vége se száma. Bármivel lehet ízesíteni, bármivel lehet tölteni, bármire lehet helyezni. Vagy nem is muszáj helyezni semmire, mint ahogyan az alábbiakban is látszik. Amióta ezt a kétféle töltött tojást készítettem múlt héten (vittem valahová), még csináltam egy adagot a családi szülinapi vacsorához, az pedig abszolút natúr volt: tojássárgája, kevés fokhagymapor, só, bors és némi joghurt, hogy krémes legyen. Azt viszont tartármártásra helyeztem, és bármennyire is sajnálom, de már este volt, és nem készült róla vállalható fotó...


Kolbászos és spenótos töltött tojás

Hozzávalók (4-5 személyre): 10 keményre főtt tojás, 15 dkg füstölt, nyers kolbász, 15 dkg spenót, só, bors, pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, görög joghurt, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A spenótot megmossuk, sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, jól kinyomkodjuk, késsel összeaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat meghámozzuk, majd felét hosszában, felét pedig keresztben kettévágjuk. A tojássárgáját kikaparjuk, villával összetörjük, feléhez hozzáadjuk a szétnyomkodott kolbászt, a másik feléhez pedig a kihűlt spenótot. A kolbászoshoz adunk 1 csapott teáskanál pirospaprikát, illetve annyi joghurtot, hogy jó krémes masszát kapjunk, illetve sóval és borssal ízesítjük. A spenótoshoz adjuk az áttört fokhagymát, illetve joghurtot, amennyi szükséges, és szintén sózzuk-borsozzuk. Ha szeretnénk, botmixerrel le is turmixolhatjuk, így intenzívebb lesz a zöld színe. A krémeket külön-külön csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és megtöltjük velük a tojásfehérjéket. Paprikával díszítjük, esetleg majonézbe vagy tartármártásba is beleállíthatjuk a tojásokat.

Megjegyzés: Ha valaki idegenkedik a nyers kolbásztól, természetesen sült vagy főtt kolbásszal is készítheti. 

2 megjegyzés:

Ceruzahegyező írta...

párolva a spenót nagyon egészséges jobban megtartja a tartalmát mint mikor főzve van ajánlani tudom s talán hamarabb is készül

sedith írta...

Szinte sosem főzöm a spenótot, nem is értem, hogy egyesek miért főzik meg, mielőtt összeaprítják, majd beleteszik a főzelékbe. Sőt, inkább nyersen használom a legtöbbet, és most is gondoltam rá, de mivel nem magunknak készült, hanem vittem valahová a kész ételt, nem tudtam, hogyan fogadnák a többiek. És mivel gyorsan is kellett "működnöm", hát hamar vizet forraltam, és beledobtam arra az 1-2 percre. Tulajdonképpen csak egy blansírozás volt, biztos vagyok benne, hogy nem vesztődött el általa az összes vitamin és tápanyag. De mindenképpen köszönöm a megjegyzést. :)