2019. április 16., kedd

Sajtos túrókrém karamellizált hagymával

A tejtermékek parádéja ez az alábbi krém, de nagyon jó választás volt összeházasítani őket. A karamellizált hagyma pedig feltette a pontot az i-re. Aki ma kóstolta, mindenki azt mondta, hogy finom. Remélem, nem hazudtak... :D


Sajtos túrókrém karamellizált hagymával

Hozzávalók (sok személyre): 50 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg cheddar sajt, 2-3 evőkanál görög joghurt, 4 közepes lila hagyma, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál balzsamecet, só, bors.

Elkészítése: A hagymával indítunk, hogy legyen ideje hűlni. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd dinsztelni kezdjük a vaj és olaj keverékén. Gyakran kavargatva, kis lángon addig pároljuk, amíg karamellizálódik. Amikor jól összeesett, és enyhén megbarnult, ráöntjük a balzsamecetet, és addig hagyjuk tovább a lángon, amíg a folyadék elpárolog róla. Ekkor szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék lecsepegjen, és hagyjuk kihűlni. A túrót, a mascarponét meg a finomra reszelt sajtot kikeverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarjuk a karamellizált hagymát is. Tetszés szerint díszjtjük. Krékerrel, pirított vagy friss kenyérrel kínáljuk.


ÉÍ - 2020/TAVASZ

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. április 16., kedd

Sajtos túrókrém karamellizált hagymával

A tejtermékek parádéja ez az alábbi krém, de nagyon jó választás volt összeházasítani őket. A karamellizált hagyma pedig feltette a pontot az i-re. Aki ma kóstolta, mindenki azt mondta, hogy finom. Remélem, nem hazudtak... :D


Sajtos túrókrém karamellizált hagymával

Hozzávalók (sok személyre): 50 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg cheddar sajt, 2-3 evőkanál görög joghurt, 4 közepes lila hagyma, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál balzsamecet, só, bors.

Elkészítése: A hagymával indítunk, hogy legyen ideje hűlni. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd dinsztelni kezdjük a vaj és olaj keverékén. Gyakran kavargatva, kis lángon addig pároljuk, amíg karamellizálódik. Amikor jól összeesett, és enyhén megbarnult, ráöntjük a balzsamecetet, és addig hagyjuk tovább a lángon, amíg a folyadék elpárolog róla. Ekkor szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék lecsepegjen, és hagyjuk kihűlni. A túrót, a mascarponét meg a finomra reszelt sajtot kikeverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarjuk a karamellizált hagymát is. Tetszés szerint díszjtjük. Krékerrel, pirított vagy friss kenyérrel kínáljuk.


ÉÍ - 2020/TAVASZ

Nincsenek megjegyzések: