2008. október 31., péntek

Gyümölcsnapi sós ebéd


Avokádó-saláta

Hát, azért kissé túlzás ezt a - minek is hívjam? – mondjuk ... készítményt salátáak nevezni, de mégis ez a legkézenfekvőbb.
Nagyon szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, és érvényes ez mindenre, de különösen a hipermarketeket most már ellepő exotikus gyümlcsökre. Persze, vannak olyanok, amikhez nem nagyon fűl a fogam (és főleg a pénztárcám), de a mangó, az avokádó, a pomelo, már eléggé megszokott látvány a kamránkban, asztalunkon.
Nagy csalódás volt, amikor először kóstoltam meg az avokádót, tulajdonképpen valami olyasmira számíthattam, mint a citrusfélék (fogalmam sincs, miért, talán csak mert exotikus) és mondom, nagy csalódás volt, hogy nem volt sem édes, sem savanykás, hanem kifejezetten semleges, fura íze volt. Több évig nem is vettem. Aztán többször olvastam róla, ilyen-olyan recepteket is és úgy döntöttem, kipróbálom ismét. Hátha... és úgy is volt. Nagyon megszerettem. Most már „felkészülten” fogadtam és azóta is nagyon kedvelem. Amikor diétázom, még gyakrabban veszem, mert a gyümölcsnapokat nehezen vészelem át nélküle.

Legutóbb így készítettem: a gyümölcsöt meghámoztam, feldaraboltam és rögtön citromlevet szorítottam rá. Sóztam egy icipicit, megszórtam fokhagymagranulátummal és egy pici szárított bazsalikommal. Hmmm, de finom volt és így nézett ki:


De már kipróbáltam a guacamolét is, illetve volt, hogy joghurttal, fokhagymával turmixoltam le és úgy is nagyon finom, tápláló és egészséges fogást nyertem belőle. :)

1 megjegyzés:

Zita írta...

Mindig azt hittem, hogy az avocado zöldség.

2008. október 31., péntek

Gyümölcsnapi sós ebéd

Bejegyezte: sedith dátum: 20:03

Avokádó-saláta

Hát, azért kissé túlzás ezt a - minek is hívjam? – mondjuk ... készítményt salátáak nevezni, de mégis ez a legkézenfekvőbb.
Nagyon szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, és érvényes ez mindenre, de különösen a hipermarketeket most már ellepő exotikus gyümlcsökre. Persze, vannak olyanok, amikhez nem nagyon fűl a fogam (és főleg a pénztárcám), de a mangó, az avokádó, a pomelo, már eléggé megszokott látvány a kamránkban, asztalunkon.
Nagy csalódás volt, amikor először kóstoltam meg az avokádót, tulajdonképpen valami olyasmira számíthattam, mint a citrusfélék (fogalmam sincs, miért, talán csak mert exotikus) és mondom, nagy csalódás volt, hogy nem volt sem édes, sem savanykás, hanem kifejezetten semleges, fura íze volt. Több évig nem is vettem. Aztán többször olvastam róla, ilyen-olyan recepteket is és úgy döntöttem, kipróbálom ismét. Hátha... és úgy is volt. Nagyon megszerettem. Most már „felkészülten” fogadtam és azóta is nagyon kedvelem. Amikor diétázom, még gyakrabban veszem, mert a gyümölcsnapokat nehezen vészelem át nélküle.

Legutóbb így készítettem: a gyümölcsöt meghámoztam, feldaraboltam és rögtön citromlevet szorítottam rá. Sóztam egy icipicit, megszórtam fokhagymagranulátummal és egy pici szárított bazsalikommal. Hmmm, de finom volt és így nézett ki:


De már kipróbáltam a guacamolét is, illetve volt, hogy joghurttal, fokhagymával turmixoltam le és úgy is nagyon finom, tápláló és egészséges fogást nyertem belőle. :)

1 megjegyzés on "Gyümölcsnapi sós ebéd"

Zita on 2011. január 31. 16:23 írta...

Mindig azt hittem, hogy az avocado zöldség.

Related Posts with Thumbnails