2010. március 12., péntek

Majonézes bab


Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!

Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.

EK - 2010/3

11 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez ötletes!

Kati írta...

Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)

Gizi írta...

Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)

iri írta...

Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba

Zita írta...

De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)

Alíz írta...

És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.

Bianka írta...

Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)

Vica írta...

Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!!

duende írta...

Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!

sedith írta...

Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D

Edó írta...

Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))

2010. március 12., péntek

Majonézes bab

Bejegyezte: sedith dátum: 18:38

Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!

Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.

EK - 2010/3

11 megjegyzés on "Majonézes bab"

Wise Lady on 2010. március 12. 20:41 írta...

Ez ötletes!

Kati on 2010. március 13. 0:18 írta...

Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)

Gizi on 2010. március 13. 0:34 írta...

Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)

iri on 2010. március 13. 2:29 írta...

Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba

Zita on 2010. március 13. 12:11 írta...

De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)

Alíz on 2010. március 13. 14:40 írta...

És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.

Bianka on 2010. március 13. 17:34 írta...

Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)

Vica on 2010. március 13. 19:01 írta...

Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!!

duende on 2010. március 13. 22:33 írta...

Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!

sedith on 2010. március 14. 8:08 írta...

Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D

Edó on 2010. március 15. 16:17 írta...

Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))

Related Posts with Thumbnails