2010. március 12., péntek
Majonézes bab
Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!
Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.
EK - 2010/3
2010. március 12., péntek
Majonézes bab
Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!
Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.
EK - 2010/3
11 megjegyzés:
- Wise Lady írta...
-
Ez ötletes!
- 2010. március 12. 20:41
- Kati írta...
-
Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)
- 2010. március 13. 0:18
- Gizi írta...
-
Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)
- 2010. március 13. 0:34
- iri írta...
-
Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba
- 2010. március 13. 2:29
- Sz. Zita írta...
-
De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)
- 2010. március 13. 12:11
- Alíz írta...
-
És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.
- 2010. március 13. 14:40
- Bianka írta...
-
Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)
- 2010. március 13. 17:34
- Vica írta...
-
Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!! - 2010. március 13. 19:01
- duende írta...
-
Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!
- 2010. március 13. 22:33
- sedith írta...
-
Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D - 2010. március 14. 8:08
- Edó írta...
-
Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:)) - 2010. március 15. 16:17
11 megjegyzés:
Ez ötletes!
Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)
Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)
Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba
De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)
És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.
Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)
Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!!
Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!
Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D
Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))
Megjegyzés küldése