2010. március 12., péntek

Majonézes bab


Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!

Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.

EK - 2010/3

11 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez ötletes!

Kati írta...

Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)

Gizi írta...

Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)

iri írta...

Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba

Sz. Zita írta...

De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)

Alíz írta...

És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.

Bianka írta...

Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)

Vica írta...

Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!!

duende írta...

Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!

sedith írta...

Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D

Edó írta...

Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))

Related Posts with Thumbnails

2010. március 12., péntek

Majonézes bab


Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!

Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.

EK - 2010/3

11 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez ötletes!

Kati írta...

Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)

Gizi írta...

Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)

iri írta...

Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba

Sz. Zita írta...

De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)

Alíz írta...

És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.

Bianka írta...

Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)

Vica írta...

Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
Majd nézz át hozzám!!

duende írta...

Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!

sedith írta...

Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D

Edó írta...

Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))