2018. július 16., hétfő

Pikáns sertéskolbász

A nyár közepe nem éppen a kolbásztöltés ideje, de ha grillezni szeretnénk, és igazán finom kolbászra vágyunk, hát akkor ez (az egyik) tuti befutó. Garantáltan adalékmentes, tudjuk, mit teszünk bele, és nem inak meg egyéb fogyasztásra nem vagy alig alkalmas dolgok kerülnek bele. Érdemes belevágni.



Pikáns sertéskolbász

Hozzávalók: 2 kg sertés színhús, ½ kg nagyon zsíros hús, 1,5-2 evőkanál só, ½-1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5-6 cikk fokhagyma, 2 szegfűszeg, 1 teáskanál szárított, őrölt oregánó, ½-1 teáskanál csilipor, kb. 1 dl fehérbor, sertésbél.

Elkészítése:  A kétféle húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a szegfűszeget nagyon finomra törjük vagy megőröljük. Összevegyítjük a száraz fűszereket, rászórjuk a húsra, és alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk, időközben néhányszor átforgatjuk. Másnap a húst ledaráljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsinként beledolgozzuk a bort, alaposan megdagasztjuk, majd tisztított sertésbélbe töltjük. Tetszés szerint készíthetünk hosszabb szálakat, vagy kb. araszosakat, megcsavarván a belet mindegyik kolbászka után. Ezután tetszés szerint a kolbász felfüstölhető, vagy frissen, grillezhető. Mustárral, pirított kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés: A receptben megadott fűszeradagok irányadóak csupán, ki-ki ízlése szerint csökkentheti vagy növelheti azok mennyiségét. Először ajánlatos mindig kevesebb fűszert tenni, majd utólag a mi ízlésünkhöz igazítani.


ÉÍ - 2018/NYÁR

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. július 16., hétfő

Pikáns sertéskolbász

A nyár közepe nem éppen a kolbásztöltés ideje, de ha grillezni szeretnénk, és igazán finom kolbászra vágyunk, hát akkor ez (az egyik) tuti befutó. Garantáltan adalékmentes, tudjuk, mit teszünk bele, és nem inak meg egyéb fogyasztásra nem vagy alig alkalmas dolgok kerülnek bele. Érdemes belevágni.



Pikáns sertéskolbász

Hozzávalók: 2 kg sertés színhús, ½ kg nagyon zsíros hús, 1,5-2 evőkanál só, ½-1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5-6 cikk fokhagyma, 2 szegfűszeg, 1 teáskanál szárított, őrölt oregánó, ½-1 teáskanál csilipor, kb. 1 dl fehérbor, sertésbél.

Elkészítése:  A kétféle húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a szegfűszeget nagyon finomra törjük vagy megőröljük. Összevegyítjük a száraz fűszereket, rászórjuk a húsra, és alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk, időközben néhányszor átforgatjuk. Másnap a húst ledaráljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsinként beledolgozzuk a bort, alaposan megdagasztjuk, majd tisztított sertésbélbe töltjük. Tetszés szerint készíthetünk hosszabb szálakat, vagy kb. araszosakat, megcsavarván a belet mindegyik kolbászka után. Ezután tetszés szerint a kolbász felfüstölhető, vagy frissen, grillezhető. Mustárral, pirított kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés: A receptben megadott fűszeradagok irányadóak csupán, ki-ki ízlése szerint csökkentheti vagy növelheti azok mennyiségét. Először ajánlatos mindig kevesebb fűszert tenni, majd utólag a mi ízlésünkhöz igazítani.


ÉÍ - 2018/NYÁR

Nincsenek megjegyzések: