2018. július 12., csütörtök

Fűszeres csirkemell kuszkuszsalátával

Ha gyors főfogást akarunk készíteni ebédre...



Fűszeres csirkemell kuszkuszsalátával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemell, só, bors, pirospaprika, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál méz;
a salátához: 30 dkg kuszkusz, 50 dkg brokkoli, 1 kápia paprika, 1 lila hagyma, só, bors, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A lapjában kettévágott fél csirkemelleket megszórjuk kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd beleforgatjuk a folyékony ízesítőkből készített pácba. Félretesszük felhasználásig. A salátához egy edényben vizet forralunk, megsózzuk, és 5 perc alatt roppanósra főzzük benne a rózsáira szedett brokkolit. A kukszkuszt nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk 1 teáskanál sót, ½ teáskanál borsot meg 2-3 evőkanál olívaolajat, majd felöntjük 7-8 dl lobogó vízzel. (Felforralhatjuk vízforralóban.) Elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt megduzzadjon. A lila hagymát meg a kápiát ezalatt csíkokra vágjuk, majd a megpuhult kuszkuszhoz adjuk a brokkolival együtt. Ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük. A csirkemelldarabokat kivesszük a pácból, és grillserpenyőben mindkét oldalukon hirtelen megsütjük. Végül mindegyiket visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a megmaradt páclevet, ha szükséges, pici vizet is öntünk alá, és lefedve, egyszer-kétszer átforgatva 5-6 perc alatt készre pároljuk. A kuszkuszsalátával kínáljuk. Jó étvágyat! 

EK - 2018/8



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. július 12., csütörtök

Fűszeres csirkemell kuszkuszsalátával

Ha gyors főfogást akarunk készíteni ebédre...



Fűszeres csirkemell kuszkuszsalátával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemell, só, bors, pirospaprika, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál méz;
a salátához: 30 dkg kuszkusz, 50 dkg brokkoli, 1 kápia paprika, 1 lila hagyma, só, bors, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A lapjában kettévágott fél csirkemelleket megszórjuk kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd beleforgatjuk a folyékony ízesítőkből készített pácba. Félretesszük felhasználásig. A salátához egy edényben vizet forralunk, megsózzuk, és 5 perc alatt roppanósra főzzük benne a rózsáira szedett brokkolit. A kukszkuszt nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk 1 teáskanál sót, ½ teáskanál borsot meg 2-3 evőkanál olívaolajat, majd felöntjük 7-8 dl lobogó vízzel. (Felforralhatjuk vízforralóban.) Elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt megduzzadjon. A lila hagymát meg a kápiát ezalatt csíkokra vágjuk, majd a megpuhult kuszkuszhoz adjuk a brokkolival együtt. Ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük. A csirkemelldarabokat kivesszük a pácból, és grillserpenyőben mindkét oldalukon hirtelen megsütjük. Végül mindegyiket visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a megmaradt páclevet, ha szükséges, pici vizet is öntünk alá, és lefedve, egyszer-kétszer átforgatva 5-6 perc alatt készre pároljuk. A kuszkuszsalátával kínáljuk. Jó étvágyat! 

EK - 2018/8



Nincsenek megjegyzések: