2018. július 30., hétfő

Fűszeres zöldségek és kolbász fóliában sütve



Fűszeres zöldségek és kolbász fóliában sütve 

Hozzávalók 4 személyre:  80 dkg vékony füstölt kolbász, 60 dkg krumpli, 1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika, 1-2 fiatal cukkini, 2-3 hagyma, 8-12 csiperkegomba, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, néhány ágacska kakukkfű.

Elkészítése:  A krumplit, a fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. 3-4 cm-es darabokra vágjuk a kolbászt, a hagymát, a gombát, a hosszában kettévágott cukkinit és a paprikákat vastagon felszeleteljük, a krumplit pedig kockára vágjuk. Mindent tálba teszünk, alaposan sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk bőven olívaolajjal, majd rászórjuk az összeaprított fokhagymát és zöldfűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk, majd 3-4 rétegben egymásra tett alufóliadarabokra osztjuk szét, rálocsoljuk az alatta keletkezett folyadékot is, és gondosan becsomagoljuk. A csomagokat grillrácson vagy tárcsalapon, közepesen erős parázs vagy tűz fölött néha megforgatva 20-25 perc alatt készre sütjük. Önmagában fogyasztjuk esetleg fokhagymás joghurtöntettel.

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. július 30., hétfő

Fűszeres zöldségek és kolbász fóliában sütve



Fűszeres zöldségek és kolbász fóliában sütve 

Hozzávalók 4 személyre:  80 dkg vékony füstölt kolbász, 60 dkg krumpli, 1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika, 1-2 fiatal cukkini, 2-3 hagyma, 8-12 csiperkegomba, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, néhány ágacska kakukkfű.

Elkészítése:  A krumplit, a fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. 3-4 cm-es darabokra vágjuk a kolbászt, a hagymát, a gombát, a hosszában kettévágott cukkinit és a paprikákat vastagon felszeleteljük, a krumplit pedig kockára vágjuk. Mindent tálba teszünk, alaposan sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk bőven olívaolajjal, majd rászórjuk az összeaprított fokhagymát és zöldfűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk, majd 3-4 rétegben egymásra tett alufóliadarabokra osztjuk szét, rálocsoljuk az alatta keletkezett folyadékot is, és gondosan becsomagoljuk. A csomagokat grillrácson vagy tárcsalapon, közepesen erős parázs vagy tűz fölött néha megforgatva 20-25 perc alatt készre sütjük. Önmagában fogyasztjuk esetleg fokhagymás joghurtöntettel.

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések: