2009. február 5., csütörtök
Almaleves
Tegnap eszembe jutott, hogy karácsony előtt készítettem egy finom almalevest, amit a lányokkal csak amúgy gyúrtunk magunkba. Semmi ördöngősség nem volt benne, az almát, amit vékony cikkekre vágtam, egy kiskanálnyi vajon elkezdtem párolni, majd felöntöttem forró vízzel és kb. 5 percig forraltam. Az almák így megpuhultak, de nem főttek szét. Tettem bele egy csipet sót, 1-2 ek. cukrot és fűszereztem mézeskalács-fűszerkeverékkel. Kész. Jaj, azért egy kis plusz fahéjat még tettem bele!
EK - 2010/2
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. február 5., csütörtök
Almaleves
Tegnap eszembe jutott, hogy karácsony előtt készítettem egy finom almalevest, amit a lányokkal csak amúgy gyúrtunk magunkba. Semmi ördöngősség nem volt benne, az almát, amit vékony cikkekre vágtam, egy kiskanálnyi vajon elkezdtem párolni, majd felöntöttem forró vízzel és kb. 5 percig forraltam. Az almák így megpuhultak, de nem főttek szét. Tettem bele egy csipet sót, 1-2 ek. cukrot és fűszereztem mézeskalács-fűszerkeverékkel. Kész. Jaj, azért egy kis plusz fahéjat még tettem bele!
EK - 2010/2
2 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Én nem vagyok nagy "gyümölcsleveses" :$, de Emmusnak mindenképp kipróbálom.
- 2009. február 5. 10:24
- duende írta...
-
:-)
- 2009. február 5. 18:50
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Én nem vagyok nagy "gyümölcsleveses" :$, de Emmusnak mindenképp kipróbálom.
:-)
Megjegyzés küldése