Ez az ötfűszer nem „az” az ötfűszer, bár kétségkívül keleti tájakra kalauzol az illata, íze. Én nem nagyon merek merészen bánni a különleges fűszerekkel, mert Férjecském – mondjam úgy – nem túl nyitott ezek felé, de azért mindig szoktam egy kicsi ezt meg azt csempészni az ételekbe. Csak úgy, hogy egyedi ízt adjanak a fogásnak, mégse legyen kiütköző, esetleg beazonosítható az eredete.:)
Most viszont merészkedtem egy kicsit. Már nagyon unom a húsokon a só-bors keveréket, így ma – egy életem, egy halálom :D – megalkottam saját ötfűszer-keverékemet, amivel befűszereztem a kacsamelleket. Nem mondom, hogy na, most aztán adtam neki, hanem csak finoman dörzsöltem be vele, de azért biztos fog érződni!
1 rész szemes feketeborsot, egy rész koriandermagot és 1 rész köménymagot (más híján) a mákdarálón finomra daráltam, majd még összevegyítettem fél rész fahéjjal és 1 rész fokhagymaporral. (Az egy rész nálam kb. 1-1 evőkanálnyi volt.) A keveréket végül jól záródó üvegbe tettem.
Az aromája intenzív volt, remélem, a kacsahús nagyon finom lesz vele! (Férjecském kívánságára a húsból „csak” vacsora lesz. Majd beszámolok a fogadtatásáról!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. május 24., vasárnap
Ötfűszerkeverék Edith-módra
Ez az ötfűszer nem „az” az ötfűszer, bár kétségkívül keleti tájakra kalauzol az illata, íze. Én nem nagyon merek merészen bánni a különleges fűszerekkel, mert Férjecském – mondjam úgy – nem túl nyitott ezek felé, de azért mindig szoktam egy kicsi ezt meg azt csempészni az ételekbe. Csak úgy, hogy egyedi ízt adjanak a fogásnak, mégse legyen kiütköző, esetleg beazonosítható az eredete.:)
Most viszont merészkedtem egy kicsit. Már nagyon unom a húsokon a só-bors keveréket, így ma – egy életem, egy halálom :D – megalkottam saját ötfűszer-keverékemet, amivel befűszereztem a kacsamelleket. Nem mondom, hogy na, most aztán adtam neki, hanem csak finoman dörzsöltem be vele, de azért biztos fog érződni!
1 rész szemes feketeborsot, egy rész koriandermagot és 1 rész köménymagot (más híján) a mákdarálón finomra daráltam, majd még összevegyítettem fél rész fahéjjal és 1 rész fokhagymaporral. (Az egy rész nálam kb. 1-1 evőkanálnyi volt.) A keveréket végül jól záródó üvegbe tettem.
Az aromája intenzív volt, remélem, a kacsahús nagyon finom lesz vele! (Férjecském kívánságára a húsból „csak” vacsora lesz. Majd beszámolok a fogadtatásáról!)
Most viszont merészkedtem egy kicsit. Már nagyon unom a húsokon a só-bors keveréket, így ma – egy életem, egy halálom :D – megalkottam saját ötfűszer-keverékemet, amivel befűszereztem a kacsamelleket. Nem mondom, hogy na, most aztán adtam neki, hanem csak finoman dörzsöltem be vele, de azért biztos fog érződni!
1 rész szemes feketeborsot, egy rész koriandermagot és 1 rész köménymagot (más híján) a mákdarálón finomra daráltam, majd még összevegyítettem fél rész fahéjjal és 1 rész fokhagymaporral. (Az egy rész nálam kb. 1-1 evőkanálnyi volt.) A keveréket végül jól záródó üvegbe tettem.
Az aromája intenzív volt, remélem, a kacsahús nagyon finom lesz vele! (Férjecském kívánságára a húsból „csak” vacsora lesz. Majd beszámolok a fogadtatásáról!)
2 megjegyzés:
- duende írta...
-
A kedvenc fűszereim! :9 Szerintem isteni lesz, Edit!
- 2009. május 24. 18:40
- sedith írta...
-
Duende, az is volt!;):)
- 2009. május 25. 23:04
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A kedvenc fűszereim! :9 Szerintem isteni lesz, Edit!
Duende, az is volt!;):)
Megjegyzés küldése