2009. május 12., kedd
Savanyú káposzta sült kolbásszal
Ezt ebédeltük ma.
Még volt (vagy talán van is) pár fej savanyú káposzta a hordóban, vasárnap hozott fel Férjecském kettőt, nehogy ott tönkremenjenek. Fogyott belőle, de nem mind, így ma ezt főztem.
Egy jókora hagymát apróra vágtam és 1 kanálnyi zsíron üvegesre pároltam. Míg ez elkészült, a káposztát felcsíkoztam és a kuktába halmoztam. Végül ráöntöttem a hagymát, sóztam, borsoztam, szórtam rá kb. 2 kanál cukrot és felöntöttem annyi vízzel, hogy csak éppen ellepje. Lefedtem és lassú tűzön kb. 1 óra alatt megfőtt. Ha nincs kukta, nem baj, de ebben hamarabb elkészül. Ekkorra a leve is szinte mind elfőtt, pont jó volt. Még sóztam és cukroztam egy kicsit (Ha hideg vízben áztattam volna a felcsíkozott káposztát, nem lett volna ennyire savanykás, de azért jó volt. Férjecskémnek pont így ízlett.) És kész is volt. A magam és a Lányok adagjára friss aprított kaprot is szórtam. Sült pulykakolbásszal tálaltam. Ma láttam az egyik blogon (de sajnos, nem emlékszem, kinél), hogy ilyen szépen bevagdosta és kisütötte a virslit. Én is kipróbáltam és tényleg nagyon jól mutatott. Nagyon kevés olajban, fedő alatt pirítottam meg a kolbászdarabokat.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. május 12., kedd
Savanyú káposzta sült kolbásszal
Ezt ebédeltük ma.
Még volt (vagy talán van is) pár fej savanyú káposzta a hordóban, vasárnap hozott fel Férjecském kettőt, nehogy ott tönkremenjenek. Fogyott belőle, de nem mind, így ma ezt főztem.
Egy jókora hagymát apróra vágtam és 1 kanálnyi zsíron üvegesre pároltam. Míg ez elkészült, a káposztát felcsíkoztam és a kuktába halmoztam. Végül ráöntöttem a hagymát, sóztam, borsoztam, szórtam rá kb. 2 kanál cukrot és felöntöttem annyi vízzel, hogy csak éppen ellepje. Lefedtem és lassú tűzön kb. 1 óra alatt megfőtt. Ha nincs kukta, nem baj, de ebben hamarabb elkészül. Ekkorra a leve is szinte mind elfőtt, pont jó volt. Még sóztam és cukroztam egy kicsit (Ha hideg vízben áztattam volna a felcsíkozott káposztát, nem lett volna ennyire savanykás, de azért jó volt. Férjecskémnek pont így ízlett.) És kész is volt. A magam és a Lányok adagjára friss aprított kaprot is szórtam. Sült pulykakolbásszal tálaltam. Ma láttam az egyik blogon (de sajnos, nem emlékszem, kinél), hogy ilyen szépen bevagdosta és kisütötte a virslit. Én is kipróbáltam és tényleg nagyon jól mutatott. Nagyon kevés olajban, fedő alatt pirítottam meg a kolbászdarabokat.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése