Húskockás sült krumpli
Azért nem ment épp olyan gyorsan az előkészítés, de rosszabb is lehetett volna! Sokkal! Kevés olajat hevítettem és a jól átmosott húskockákat fehéredésig pirítottam rajta. Végül megszórtam sóval és borssal és addig pároltam saját levében, mígnem zsírjára sült. Akkor felöntöttem kb. 2 dl borral és azzal is zsírjára sütöttem. Amíg ez meglett, megtisztítottam vagy 4 darab már fejes újhagymát és kefével dörzsölve jól átmostam kb 1 kiló újkrumplit. A hagymákat 6-7 centis darabokra vágtam, a zöldjét is beleértve, a fejeket kettőbe-négybe hasítottam, melyik, ahogy kívánta és egy tepsibe terítettem. Erre halmoztam a húskockákat, majd szétosztottam a tepsiben a félbe, majd hasábokra vágott krumplikat is. Sóval, borssal szórtam meg őket és kevés olajjal is meglocsoltam. Alufóliával lefedve, kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Legjobban a sült hagyma ízlett nekem belőle, de persze a többi is csúszott! A képen nem kell nézni a hátteret: a szobában, a kezemben készült a fotó.

2 megjegyzés:
Hm.... ez biztosan nagyon finom volt! :))
Aha!;):D
Megjegyzés küldése