2009. június 20., szombat
Tökfőzelék lerben sült murokkal
Semmi különleges, mégis nagyon finom, hústalan ebéd. A tökfőzeléket ugyanúgy készítettem, mint legutóbb, amikor nem tudtam fotóval is ábrázolni a produktumot. Illetve azóta egyszer még kipróbáltam paprikacsíkokkal is, ahogy Katánál olvastam, és ami szintén nagyon finom volt, csupán egy leheletnyi fokhagymát hiányoltam belőle.:)
A(z újonnan felfedezett) zöldségesnél gyönyörűszép hazai újrépákat kaptam, akkor vettem először idén újrépát. Két szép példányt vettem és hazafelé menet már el is képzeltem, mi lesz belőle. Eszembe jutott a valamikor látott Jamie Oliver-műsor, amikor a friss répákat alufóliazsákban, fűszerekkel és vajjal párolta meg. Ehhez képest egyszerűsítettem: a répát meghámoztam (bár lehet, hogy fölösleges volt, de ez azért már mégsem volt bébirépa), ráfektettem egy alufóliadarabra, megsóztam, mellétettem egy darabka friss fokhagymaszárat és meglocsoltam tárkonyos olívaolajjal. Beletekertem a fóliába és a sütőbe tettem. Nem tudom mennyi ideig hagytam benne, talán egy óra körül. De le kell ellenőrizni. Végülis az sem baj, ha csak amolyan roppanós-puha, én úgy is nagyon szeretem a párolt zöldségeket. A tökfőzelék mellé nagyon jól illett, enyhén fűszeres volt, mégis dominált a tök fokhagymás-kapros íze. Kitűnő nyári könnyű ebéd volt!
2009. június 20., szombat
Tökfőzelék lerben sült murokkal
Semmi különleges, mégis nagyon finom, hústalan ebéd. A tökfőzeléket ugyanúgy készítettem, mint legutóbb, amikor nem tudtam fotóval is ábrázolni a produktumot. Illetve azóta egyszer még kipróbáltam paprikacsíkokkal is, ahogy Katánál olvastam, és ami szintén nagyon finom volt, csupán egy leheletnyi fokhagymát hiányoltam belőle.:)
A(z újonnan felfedezett) zöldségesnél gyönyörűszép hazai újrépákat kaptam, akkor vettem először idén újrépát. Két szép példányt vettem és hazafelé menet már el is képzeltem, mi lesz belőle. Eszembe jutott a valamikor látott Jamie Oliver-műsor, amikor a friss répákat alufóliazsákban, fűszerekkel és vajjal párolta meg. Ehhez képest egyszerűsítettem: a répát meghámoztam (bár lehet, hogy fölösleges volt, de ez azért már mégsem volt bébirépa), ráfektettem egy alufóliadarabra, megsóztam, mellétettem egy darabka friss fokhagymaszárat és meglocsoltam tárkonyos olívaolajjal. Beletekertem a fóliába és a sütőbe tettem. Nem tudom mennyi ideig hagytam benne, talán egy óra körül. De le kell ellenőrizni. Végülis az sem baj, ha csak amolyan roppanós-puha, én úgy is nagyon szeretem a párolt zöldségeket. A tökfőzelék mellé nagyon jól illett, enyhén fűszeres volt, mégis dominált a tök fokhagymás-kapros íze. Kitűnő nyári könnyű ebéd volt!
9 megjegyzés:
- lúdanyó írta...
-
Sült répával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik :) Nagyon jó lehet így!
- 2009. június 20. 18:36
- Wise Lady írta...
-
Ez a sült répa, nagyon izgalmas. Szerintem köretként is jó lehet. Ki fogom próbálni!
- 2009. június 20. 21:34
- sedith írta...
-
Lúdanyó, különben nem lett volna semmi más mellé, de jól jött a dolog! És jól talált a kettő.
- 2009. június 20. 22:43
- sedith írta...
-
Wise Lady, természetesen, jó köretként, Jamie is anno annak szolgálta fel, ha jól emlékszem. Nyugodtan használhatsz másabb fűszereket is (pl. szerintem kakukkfűvel isteni lehet), én egyelőre csak ezt a diszkrét ízesítést próbáltam ki.
- 2009. június 20. 22:44
- Kati írta...
-
Én is "sütök" holnap egy adagot. :-)
- 2009. június 20. 22:46
- sedith írta...
-
Próbáld ki, bizony. Még egészségesebb is, sokkal, mintha vízben főznéd!:)
- 2009. június 20. 22:48
- Kati írta...
-
Ma már nem lesz belőle semmi, de majd a jövő héten. ;-)
(Elfelejtettem írni, hogy nálunk is "lédriben" sült volna. Legalábbis a szülőfalumban. ;-)) - 2009. június 21. 15:43
- sedith írta...
-
Sebaj, Kati, nem volt előírva! Hányszor van úgy, hoyg végül nem az lesz az étel, amit elképzeltem!
Hát már lassan mi is csak a "sütőt" használjuk, de nekem néha mégis a "ler" jön a számra!
Vagy a murok. Azt hiszem, ki is nevetnének, ha valahol sárgarépát kérnék. Különben K. meg is mondta tegnap. Ez nem sárga répa, hanem narancssárga!:D - 2009. június 22. 9:17
- Agi írta...
-
Nagyon jók a receptjeid...sokszor járok erre csemegézni, és nagyokat nyelni.Persze el is készitem sokszor a finomságaidat!
Szuper ez a blog.!Csak igy tovább!:)) - 2009. június 22. 18:29
9 megjegyzés:
Sült répával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik :) Nagyon jó lehet így!
Ez a sült répa, nagyon izgalmas. Szerintem köretként is jó lehet. Ki fogom próbálni!
Lúdanyó, különben nem lett volna semmi más mellé, de jól jött a dolog! És jól talált a kettő.
Wise Lady, természetesen, jó köretként, Jamie is anno annak szolgálta fel, ha jól emlékszem. Nyugodtan használhatsz másabb fűszereket is (pl. szerintem kakukkfűvel isteni lehet), én egyelőre csak ezt a diszkrét ízesítést próbáltam ki.
Én is "sütök" holnap egy adagot. :-)
Próbáld ki, bizony. Még egészségesebb is, sokkal, mintha vízben főznéd!:)
Ma már nem lesz belőle semmi, de majd a jövő héten. ;-)
(Elfelejtettem írni, hogy nálunk is "lédriben" sült volna. Legalábbis a szülőfalumban. ;-))
Sebaj, Kati, nem volt előírva! Hányszor van úgy, hoyg végül nem az lesz az étel, amit elképzeltem!
Hát már lassan mi is csak a "sütőt" használjuk, de nekem néha mégis a "ler" jön a számra!
Vagy a murok. Azt hiszem, ki is nevetnének, ha valahol sárgarépát kérnék. Különben K. meg is mondta tegnap. Ez nem sárga répa, hanem narancssárga!:D
Nagyon jók a receptjeid...sokszor járok erre csemegézni, és nagyokat nyelni.Persze el is készitem sokszor a finomságaidat!
Szuper ez a blog.!Csak igy tovább!:))
Megjegyzés küldése