2010. január 9., szombat
Színes tekercs
Szilveszterre készítettem:
Hozzávalók:
A tekercshez:
5 tojás
7 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg majonéz
7,5 dkg vaj
fekete olajbogyó
zöldpetrezselyem
A töltelékhez:
30 dkg telemea (feta)
15 dkg sonka
1 piros húsú paprika
tejföl
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra verjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a majonézt, sózzuk és borsozzuk, majd addig verjük, amíg minden jól elkeveredik. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt is és simára keverjük (egy folyós maszát kapunk). Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd egyenletesen elosztva beleszórjuk az olajbogyókarikákat vagy -csíkokat. Itt-ott petrezselyemzöld-fészkeket is rakunk rá. Mgas hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük. A tepsi lehetőleg nagy legyen, az enyém kb. 24x35 cm-es volt, de nagyon összegyűrődött benne a lap. Igaz, a végén nem okozott ez gondot, mert kisimult, de akkor is. Ha megsült, akkor egy nedvesített konyhakendőre borítjuk (a tetejével lefele, hogy az olajbogyó szépen látsszon benne) és rögtön szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket: A telemeát vagy fetát lereszeljük vagy villával szétnyomjuk. A sonkát szintén lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk, a paprikát pedig a lehető legapróbbra daraboljuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Borsozzuk, és ha kell tehetünk sót is, de vigyázat, mert a sajt sós!
A lapot kibontjuk a konyharuhábl, rákenjük a tölteléket és egy fólia segítségével szorosan feltekerjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hoyg megdermedjen és szépen lehessen szeletelni. Nagyon finom, nagyon mutatós hidegtáli készítmény.
Az eredeti receptet itt találtam.
FÉL ÓRA - 2010.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. január 9., szombat
Színes tekercs
Szilveszterre készítettem:
Hozzávalók:
A tekercshez:
5 tojás
7 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg majonéz
7,5 dkg vaj
fekete olajbogyó
zöldpetrezselyem
A töltelékhez:
30 dkg telemea (feta)
15 dkg sonka
1 piros húsú paprika
tejföl
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra verjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a majonézt, sózzuk és borsozzuk, majd addig verjük, amíg minden jól elkeveredik. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt is és simára keverjük (egy folyós maszát kapunk). Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd egyenletesen elosztva beleszórjuk az olajbogyókarikákat vagy -csíkokat. Itt-ott petrezselyemzöld-fészkeket is rakunk rá. Mgas hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük. A tepsi lehetőleg nagy legyen, az enyém kb. 24x35 cm-es volt, de nagyon összegyűrődött benne a lap. Igaz, a végén nem okozott ez gondot, mert kisimult, de akkor is. Ha megsült, akkor egy nedvesített konyhakendőre borítjuk (a tetejével lefele, hogy az olajbogyó szépen látsszon benne) és rögtön szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket: A telemeát vagy fetát lereszeljük vagy villával szétnyomjuk. A sonkát szintén lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk, a paprikát pedig a lehető legapróbbra daraboljuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Borsozzuk, és ha kell tehetünk sót is, de vigyázat, mert a sajt sós!
A lapot kibontjuk a konyharuhábl, rákenjük a tölteléket és egy fólia segítségével szorosan feltekerjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hoyg megdermedjen és szépen lehessen szeletelni. Nagyon finom, nagyon mutatós hidegtáli készítmény.
Az eredeti receptet itt találtam.
FÉL ÓRA - 2010.
4 megjegyzés:
- Wise Lady írta...
-
Csudajó!
- 2010. január 9. 13:45
- Süti Bazár írta...
-
Gyönyörűséges! Most itt helyben hármat-négyet simán bevállalnék... :))
- 2010. január 9. 15:46
- iri írta...
-
milyen jol nez ki!
- 2010. január 9. 18:30
- sedith írta...
-
Köszi. :) Tényleg finom volt!:)
- 2010. január 9. 18:50
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Csudajó!
Gyönyörűséges! Most itt helyben hármat-négyet simán bevállalnék... :))
milyen jol nez ki!
Köszi. :) Tényleg finom volt!:)
Megjegyzés küldése