Múltkoriban megmaradt egy fej salátám illetve még sok más zöldség, és kezdeni keleltt valamit velük. Mi sem egyszerűbb iylenkor, mint egy jó tartalmas leves vagy egy ... saláta. Nálam ez utóbbi készült. Tartármártással. Az adag jó nagy, mi négyen jóllaktunk belőle vacsorára minden plusz nélkül.
Póréhagymás vegyes saláta
Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 nagy sárgarépa, ½ jégcsapretek, 2-3 zellerszár, ½ póréhagyma, 2 alma, ½ csokor petrezselyemzöld; az öntethez: 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 dl tejföl vagy joghurt, só, fehér bors, citromlé, kevés porcukor; a tálaláshoz: koktélparadicsom, fekete olajbogyó
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk-tisztítjuk, majd a salátát apróra tépkedjük, a zellerszárat meg a póréhagymát vékonyra szeleteljük, a sárgarépát, a retket és az almát pedig lereszeljük a nagylyukú reszelőn. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, enyhén megsózzuk, és alaposan összekeverjük. A tojásból, a mustárból meg az olajból félperces majonézt készítünk, ízesítjük sóval, fehér borssal és porcukorral, majd simára keverjük a tejföllel. Végül ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk őket. Tálaláskor félbevágott koktélparadicsommal és fekete olajbogyóval díszítjük.
Tipp: Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni a salátát, vágjunk bele maradék főtt vagy sült húst, préselt sonkát, főtt tojást vagy füstölt sajtot.
Ezekkel vagy enélkül mindenképpen húsnapi saláta.
EK - 2012/2
EK - 2012/2
4 megjegyzés:
Imádom a majonézes/tartáros salátákat! S mindent, ami ebben van, szóval jöhetne:)
Nagyon guszta, finom és egészséges lehet!
Trinity, mi is szeretjük.:) Nyisd az ablakot! Bár ma csak némi vaddisznóhúst tudnék fénypostázni!:)
Katalin, hát majonéz nélkül egy fokkal egészségesebb lenne, az tény, de néha így is elmegy, ha így kívánjuk. :)
Mostanaban sok salatat etkezek, ez nagyon segit a dietahoz. Szepen nez kis, egeszseges, es finom!
Megjegyzés küldése