2012. január 18., szerda
Zöldfűszerleves
Az ihletet Ottis kaporlevese adta. Épp kellett valami könnyű levesféle a tartalmasabb főfogáshoz, így kapóra jött (volna) a kaporleves. De mivel friss kaprot nem találtam a zöldségesnél, megoldottam abból, ami itthon, a fagyasztóban volt: kaporból, petrezselyemzöldből, lestyánból és kakukkfűből. (A lestyánlevesem itt található meg.) A lányokkal csak amúgy kanalaztuk. Délután a férjem megkóstolta a maradékot, és ő csak annyit mondott: tudod, hogy ez nem az én ízvilágom. :D Tudtam.:P Én így készítettem:
Zöldfűszerleves
Hozzávalók: személyenként 1-2 keményre főzött tojás, 1-1 evőkanál aprított kapor, petrezselyemzöld és kakukkfű, 1 teáskanál aprított lestyán vagy zellerzöld, 2 evőkanál liszt, tej, tejföl, tejszín ízlés vagy lehetőség szerint, 1/2 teáskanál fokhagymapor vagy 1-2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só, citromlé.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig állandóan kavargatjuk. Felöntjük 2 dl tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel, és simára kavarjuk. Ezután beletesszük a zöld fűszereket meg a fokhagymát, belekavarunk 3-4 evőkanál tejfölt, és további tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk. Sózzuk, citromlével kissé megsavanyítjuk, és jól kiforraljuk. Főtt tojással kínáljuk.
Kevesebb liszttel készítve húsnapon is ehető leves.
Ha pedig vízzel és kevés tejföllel készítjük, zöldség- és tésztanapon is ehető.
KT - 2013/5
Zöldfűszerleves
Hozzávalók: személyenként 1-2 keményre főzött tojás, 1-1 evőkanál aprított kapor, petrezselyemzöld és kakukkfű, 1 teáskanál aprított lestyán vagy zellerzöld, 2 evőkanál liszt, tej, tejföl, tejszín ízlés vagy lehetőség szerint, 1/2 teáskanál fokhagymapor vagy 1-2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só, citromlé.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig állandóan kavargatjuk. Felöntjük 2 dl tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel, és simára kavarjuk. Ezután beletesszük a zöld fűszereket meg a fokhagymát, belekavarunk 3-4 evőkanál tejfölt, és további tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk. Sózzuk, citromlével kissé megsavanyítjuk, és jól kiforraljuk. Főtt tojással kínáljuk.
Kevesebb liszttel készítve húsnapon is ehető leves.
Ha pedig vízzel és kevés tejföllel készítjük, zöldség- és tésztanapon is ehető.
KT - 2013/5
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. január 18., szerda
Zöldfűszerleves
Az ihletet Ottis kaporlevese adta. Épp kellett valami könnyű levesféle a tartalmasabb főfogáshoz, így kapóra jött (volna) a kaporleves. De mivel friss kaprot nem találtam a zöldségesnél, megoldottam abból, ami itthon, a fagyasztóban volt: kaporból, petrezselyemzöldből, lestyánból és kakukkfűből. (A lestyánlevesem itt található meg.) A lányokkal csak amúgy kanalaztuk. Délután a férjem megkóstolta a maradékot, és ő csak annyit mondott: tudod, hogy ez nem az én ízvilágom. :D Tudtam.:P Én így készítettem:
Zöldfűszerleves
Hozzávalók: személyenként 1-2 keményre főzött tojás, 1-1 evőkanál aprított kapor, petrezselyemzöld és kakukkfű, 1 teáskanál aprított lestyán vagy zellerzöld, 2 evőkanál liszt, tej, tejföl, tejszín ízlés vagy lehetőség szerint, 1/2 teáskanál fokhagymapor vagy 1-2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só, citromlé.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig állandóan kavargatjuk. Felöntjük 2 dl tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel, és simára kavarjuk. Ezután beletesszük a zöld fűszereket meg a fokhagymát, belekavarunk 3-4 evőkanál tejfölt, és további tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk. Sózzuk, citromlével kissé megsavanyítjuk, és jól kiforraljuk. Főtt tojással kínáljuk.
Kevesebb liszttel készítve húsnapon is ehető leves.
Ha pedig vízzel és kevés tejföllel készítjük, zöldség- és tésztanapon is ehető.
KT - 2013/5
Zöldfűszerleves
Hozzávalók: személyenként 1-2 keményre főzött tojás, 1-1 evőkanál aprított kapor, petrezselyemzöld és kakukkfű, 1 teáskanál aprított lestyán vagy zellerzöld, 2 evőkanál liszt, tej, tejföl, tejszín ízlés vagy lehetőség szerint, 1/2 teáskanál fokhagymapor vagy 1-2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só, citromlé.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig állandóan kavargatjuk. Felöntjük 2 dl tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel, és simára kavarjuk. Ezután beletesszük a zöld fűszereket meg a fokhagymát, belekavarunk 3-4 evőkanál tejfölt, és további tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk. Sózzuk, citromlével kissé megsavanyítjuk, és jól kiforraljuk. Főtt tojással kínáljuk.
Kevesebb liszttel készítve húsnapon is ehető leves.
Ha pedig vízzel és kevés tejföllel készítjük, zöldség- és tésztanapon is ehető.
KT - 2013/5
4 megjegyzés:
- Agi írta...
-
Szia Edith, Boldog Uj Evet!
A masik blogba akartam be kukkantani de nem tudtam, be zartad?
Boronak Nagyon Sok Boldog Szuletesnapot Kivanok utolagosan...
Jajj nagyon jo kis receptek vannak itt de en most pont a fogyokuram kozepen jarok...:)) - 2012. január 18. 21:24
- Kati írta...
-
Szerintem nekem is tetszett volna:)
- 2012. január 18. 21:58
- sedith írta...
-
Ági, igen, bezártam, de ha akarod küldök meghívót!:) Köszi az utólagos jókívánságokat!
Képzeld, a receptek, amiket felteszek egytől egyig olyan receptek, amiket mostanában eszünk a férjemmel azzal a céllal, hogy fogyjunk. És fogyunk. :) Te miféle fogyókúrát csinálsz? - 2012. január 19. 10:18
- Agi írta...
-
Köszi meg is van a meghívó...Hát igen láttam jó kis receptek majd jövő héten ki is próbálok párat.
Most ezen a héten csinálom a káposzta leves kúrát. - 2012. január 19. 11:20
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szia Edith, Boldog Uj Evet!
A masik blogba akartam be kukkantani de nem tudtam, be zartad?
Boronak Nagyon Sok Boldog Szuletesnapot Kivanok utolagosan...
Jajj nagyon jo kis receptek vannak itt de en most pont a fogyokuram kozepen jarok...:))
Szerintem nekem is tetszett volna:)
Ági, igen, bezártam, de ha akarod küldök meghívót!:) Köszi az utólagos jókívánságokat!
Képzeld, a receptek, amiket felteszek egytől egyig olyan receptek, amiket mostanában eszünk a férjemmel azzal a céllal, hogy fogyjunk. És fogyunk. :) Te miféle fogyókúrát csinálsz?
Köszi meg is van a meghívó...Hát igen láttam jó kis receptek majd jövő héten ki is próbálok párat.
Most ezen a héten csinálom a káposzta leves kúrát.
Megjegyzés küldése