2012. április 15., vasárnap
Majonézes zöldségsaláta - a sokadik
Hozzávalók: 5-6 közepes krumpli, 4 sárgarépa, 2-3 paszternák vagy petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 csemegekukorica-konzerv, 1 vesebabkonzerv, 4-5 savanyú uborka, 2-3 szál újhagyma, 1 adag félperces majonéz, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, só, bors, porcukor.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, és meghámozzuk. A gyökérzöldségeket egészben megfőzzük, majd kis kockákra vágjuk. (Tökéletes ehhez a levesben főtt zöldség is - én abból készítettem.) A konzerveket leszűrjük, a babot pedig folyó víz alatt jól leöblítjük. A krumplit négybe majd szeletekre vágjuk, a savanyú uborkát kockára daraboljuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy nagyobb tálban mindezeket összekeverjük a darabolt zöldséggel, a kukoricával meg a babbal, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összeforgatjuk. A majonézt elkeverjük a mustárral meg ízlés szerinti porcukorral, majd simára dolgozzuk a tejföllel. Az egészet a zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk, ha szükséges, utánasózunk, és hűtőben érleljük 1-2 órát. Tálalás előtt kavarjuk át, és szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal.
Zöldség- és tésztanapon ehető, bár ha kimondottan ezekre a napokra készítjük, érdemes csökkenteni a majonéz és a tejföl mennyiségét.
2012. április 15., vasárnap
Majonézes zöldségsaláta - a sokadik
Hozzávalók: 5-6 közepes krumpli, 4 sárgarépa, 2-3 paszternák vagy petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 csemegekukorica-konzerv, 1 vesebabkonzerv, 4-5 savanyú uborka, 2-3 szál újhagyma, 1 adag félperces majonéz, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, só, bors, porcukor.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, és meghámozzuk. A gyökérzöldségeket egészben megfőzzük, majd kis kockákra vágjuk. (Tökéletes ehhez a levesben főtt zöldség is - én abból készítettem.) A konzerveket leszűrjük, a babot pedig folyó víz alatt jól leöblítjük. A krumplit négybe majd szeletekre vágjuk, a savanyú uborkát kockára daraboljuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy nagyobb tálban mindezeket összekeverjük a darabolt zöldséggel, a kukoricával meg a babbal, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összeforgatjuk. A majonézt elkeverjük a mustárral meg ízlés szerinti porcukorral, majd simára dolgozzuk a tejföllel. Az egészet a zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk, ha szükséges, utánasózunk, és hűtőben érleljük 1-2 órát. Tálalás előtt kavarjuk át, és szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal.
Zöldség- és tésztanapon ehető, bár ha kimondottan ezekre a napokra készítjük, érdemes csökkenteni a majonéz és a tejföl mennyiségét.
7 megjegyzés:
- Kata írta...
-
Neee tényleg :) Ez is nagyon fincsi lehet, tetszik!:)
- 2012. április 15. 11:22
- Kati írta...
-
Szívesen megkóstólnám én is:)
- 2012. április 15. 11:55
- Kisildi írta...
-
A bab "testet" ad a salátának, én is rákaptam, édes, finom.
- 2012. április 15. 15:29
- sedith írta...
-
Kata, finom volt!:)
Kati, majd legközelebb.
Ildi, igazad van! Édeskés ízével teljesen megváltoztatta azt az ízt, amihez addig hozzászoktam. - 2012. április 15. 16:38
- krinsz írta...
-
Nagyon jól néz ki:) Szoktam én is salátákat készíteni, de most elmaradt.
- 2012. április 15. 20:07
- emese írta...
-
Edith, kerlek ird meg, ha tudod, merre lehet medvehagymat szedni errefele. Koszi
- 2012. április 15. 21:37
- sedith írta...
-
Krinsz, én mindig készítek valami hideg salátát, mert így előre elkészíthető, illetve köret és "savanyúság" is egyben.:)
Emese, éppen azért ettem annyiszor medvehagymát eddig, mert tudom, hol lehet szedni!:P:P:P Szóval, sajnos, nem tudom. Itt nálunk még sosem találtam. Azt mondják, Vármezőn van, de ott is, ki tudja, merre. Mindenesetre, ha holnap szép idő lesz, remélem, rá tudom venni I-t, hogy arrafelé vegyük az irányt!:) - 2012. április 15. 22:12
7 megjegyzés:
Neee tényleg :) Ez is nagyon fincsi lehet, tetszik!:)
Szívesen megkóstólnám én is:)
A bab "testet" ad a salátának, én is rákaptam, édes, finom.
Kata, finom volt!:)
Kati, majd legközelebb.
Ildi, igazad van! Édeskés ízével teljesen megváltoztatta azt az ízt, amihez addig hozzászoktam.
Nagyon jól néz ki:) Szoktam én is salátákat készíteni, de most elmaradt.
Edith, kerlek ird meg, ha tudod, merre lehet medvehagymat szedni errefele. Koszi
Krinsz, én mindig készítek valami hideg salátát, mert így előre elkészíthető, illetve köret és "savanyúság" is egyben.:)
Emese, éppen azért ettem annyiszor medvehagymát eddig, mert tudom, hol lehet szedni!:P:P:P Szóval, sajnos, nem tudom. Itt nálunk még sosem találtam. Azt mondják, Vármezőn van, de ott is, ki tudja, merre. Mindenesetre, ha holnap szép idő lesz, remélem, rá tudom venni I-t, hogy arrafelé vegyük az irányt!:)
Megjegyzés küldése