Gyümölcsnap ide vagy oda, a fagylalt így is úgy is kívántatja magát. Ehhez viszont ki kellett "fejleszteni" a gyümölcsnapi fagyiváltozatot, azaz a tejmentes variációt. Sorbet-ket szoktam eddig is készíteni, kipróbáltam már tojásfehérjével is, de úgysem lettek olyan krémesek, mint a fagylaltok, mégha az ízük nagyon finom is lett. Most viszont "kifejlesztettem" a nagyon krémes, nem éppen azonnal olvadó, teljesen fagyiszerű sorbet-t. A titok nyitja a banán ...
Rebarbarás, banános epersorbet mentaszörppel, mandulagrillázzsal
Hozzávalók: 1 rebarbaraszár, 1 kicsi banán, 20 dkg eper, 1 evőkanál szőlőcukor (megbírt volna kettőt is, sőt talán porcukor is lehetett volna), 2 evőkanál mentaszörp; a tálaláshoz: 2 evőkanál cukor, 5 dkg mandula héjastól, banánszeletek, mentalevél, eper.
Elkészítése: A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és feldarabolva egy magas falú pohárba tesszük. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a szörpöt, majd rádobjuk az epret meg a banánt, és az egészet simára turmixoljuk. Dobozba öntjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Sütőpapírral leteríett deszkára vagy tepsire borítjuk, és szétterítjük rajta. Hagyjuk kihűlni.Ezután a karamelles mandulát ledaráljuk, bár szerintem jobb, ha csak sodrófával összetörjük, majd átszitáljuk. A megfagyott sorbet-t kitálaljuk, megszórjuk a grillázzsal, illetve banánszeletekkel, mentalevéllel és eperrel díszítjük. (Mire díszíteni kellett, a friss eprem elfogyott.:P)
A benne levő kevés plusz cukor ellenére is bátran fogyasztható gyümölcsnapon.
ÍZES-SZÍNES - 2012.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. május 16., szerda
Még egy jeges finomság: gyümölcssorbet mentaszörppel
Gyümölcsnap ide vagy oda, a fagylalt így is úgy is kívántatja magát. Ehhez viszont ki kellett "fejleszteni" a gyümölcsnapi fagyiváltozatot, azaz a tejmentes variációt. Sorbet-ket szoktam eddig is készíteni, kipróbáltam már tojásfehérjével is, de úgysem lettek olyan krémesek, mint a fagylaltok, mégha az ízük nagyon finom is lett. Most viszont "kifejlesztettem" a nagyon krémes, nem éppen azonnal olvadó, teljesen fagyiszerű sorbet-t. A titok nyitja a banán ...
Rebarbarás, banános epersorbet mentaszörppel, mandulagrillázzsal
Hozzávalók: 1 rebarbaraszár, 1 kicsi banán, 20 dkg eper, 1 evőkanál szőlőcukor (megbírt volna kettőt is, sőt talán porcukor is lehetett volna), 2 evőkanál mentaszörp; a tálaláshoz: 2 evőkanál cukor, 5 dkg mandula héjastól, banánszeletek, mentalevél, eper.
Elkészítése: A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és feldarabolva egy magas falú pohárba tesszük. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a szörpöt, majd rádobjuk az epret meg a banánt, és az egészet simára turmixoljuk. Dobozba öntjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Sütőpapírral leteríett deszkára vagy tepsire borítjuk, és szétterítjük rajta. Hagyjuk kihűlni.Ezután a karamelles mandulát ledaráljuk, bár szerintem jobb, ha csak sodrófával összetörjük, majd átszitáljuk. A megfagyott sorbet-t kitálaljuk, megszórjuk a grillázzsal, illetve banánszeletekkel, mentalevéllel és eperrel díszítjük. (Mire díszíteni kellett, a friss eprem elfogyott.:P)
A benne levő kevés plusz cukor ellenére is bátran fogyasztható gyümölcsnapon.
ÍZES-SZÍNES - 2012.
Rebarbarás, banános epersorbet mentaszörppel, mandulagrillázzsal
Hozzávalók: 1 rebarbaraszár, 1 kicsi banán, 20 dkg eper, 1 evőkanál szőlőcukor (megbírt volna kettőt is, sőt talán porcukor is lehetett volna), 2 evőkanál mentaszörp; a tálaláshoz: 2 evőkanál cukor, 5 dkg mandula héjastól, banánszeletek, mentalevél, eper.
Elkészítése: A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és feldarabolva egy magas falú pohárba tesszük. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a szörpöt, majd rádobjuk az epret meg a banánt, és az egészet simára turmixoljuk. Dobozba öntjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Sütőpapírral leteríett deszkára vagy tepsire borítjuk, és szétterítjük rajta. Hagyjuk kihűlni.Ezután a karamelles mandulát ledaráljuk, bár szerintem jobb, ha csak sodrófával összetörjük, majd átszitáljuk. A megfagyott sorbet-t kitálaljuk, megszórjuk a grillázzsal, illetve banánszeletekkel, mentalevéllel és eperrel díszítjük. (Mire díszíteni kellett, a friss eprem elfogyott.:P)
A benne levő kevés plusz cukor ellenére is bátran fogyasztható gyümölcsnapon.
ÍZES-SZÍNES - 2012.
5 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Ez nagyon finom lehet, jól esik a nagy melegben, ami nálunk még egy kicsit várat magára :)
- 2012. május 16. 9:35
- Seffer Lilla írta...
-
Az epefagyi már elkészült, csak éppen enni nem tudok belőle a fogam miatt, de alig várom, hogy ezt is kipróbálhassam...:)
- 2012. május 16. 9:40
- Kati írta...
-
Nagyon finom lehet:)
- 2012. május 16. 9:49
- Barackos írta...
-
szia! Szívesen elolvastam volna az írásod, de egy kis reklámfelületet nem tudtam eltüntetni...
- 2012. május 16. 10:26
- sedith írta...
-
Kedves Barackos, sajnálom a dolgot, de nem én tehetek róla. Nálam semmiféle reklám nincs, nem is jelenik meg. Milyen böngészőt használsz? Próbálkozz egy másikkal, mert ilyen velem is előfordult már.
Kedves többiek!:) Köszönöm, próbáljátok csak ki, nem fogtok csalódni!:) - 2012. május 16. 11:23
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet, jól esik a nagy melegben, ami nálunk még egy kicsit várat magára :)
Az epefagyi már elkészült, csak éppen enni nem tudok belőle a fogam miatt, de alig várom, hogy ezt is kipróbálhassam...:)
Nagyon finom lehet:)
szia! Szívesen elolvastam volna az írásod, de egy kis reklámfelületet nem tudtam eltüntetni...
Kedves Barackos, sajnálom a dolgot, de nem én tehetek róla. Nálam semmiféle reklám nincs, nem is jelenik meg. Milyen böngészőt használsz? Próbálkozz egy másikkal, mert ilyen velem is előfordult már.
Kedves többiek!:) Köszönöm, próbáljátok csak ki, nem fogtok csalódni!:)
Megjegyzés küldése