Régóta készítem ezt a sütit, amióta felfedeztem Duende blogján. Mindig másképp csinálom, azaz mindig más-más gyümölccsel próbálom ki, és eddig még sosem volt, hogy ne lett volna finom. Még szilvalekvárral is nagyszerű volt! Barackkal még nem csináltam, de most egymás után két tepsivel is sütöttem. Egyszer próbából, hogy lássam, hogy süt az új sütőm;:), másodszor pedig ... már vittem is magammal hétvégére. Igaz, hogy először mindenki pizzának gondolta, de akkor sem ment el a kedvük tőle, amikor megtudták, hogy sütemény, és nem pizza.
Mivel tudtam, hogy olyannak is kell ennie belőle, aki általában reformosan táplálkozik, én is megreformáltam kissé az eredeti receptet, ezért cukor helyett mézet és szőlőcukrot használtam, fehér liszt helyett pedig teljes kiőrlésűt, de ezeket nyugodtan lehet helyettesíteni azzal, amivel ki-ki szokta.
Barackos pudingos szelet - reformosan
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg méz, 5 dkg szőlőcukor, 1 evőkanál vaníliakivonat, csipetnyi só, 2 tojás, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, 5-6 evőkanál tej; a pudinghoz: 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 evőkanál méz, 5 dl tej; a tetejére: 60 dkg őszi- és kajszibarack vegyesen (mag nélkül mérve), 2 evőkanál búzadara, 3 evőkanál méz.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit a tej kivételével tálba tesszük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk kanalanként a tejet mindaddig, míg sima, enyhén folyós masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk (jó vékonynak kell lennie), és félretesszük. A pudingporból, a mézből és a tejből megfőzzük a pudingot, majd rácsorgatjuk a tepsiben lévő masszára. A pudingot megszórjuk búzadarával, szétoszlatjuk rajta a kimagozott, kis darabokra vágott gyümölcsöt, majd meglocsoljuk a mézzel. 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Bármilyen más gyümölccsel készíthető.
2012. július 11., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. július 11., szerda
Barackos, pudingos szelet
Régóta készítem ezt a sütit, amióta felfedeztem Duende blogján. Mindig másképp csinálom, azaz mindig más-más gyümölccsel próbálom ki, és eddig még sosem volt, hogy ne lett volna finom. Még szilvalekvárral is nagyszerű volt! Barackkal még nem csináltam, de most egymás után két tepsivel is sütöttem. Egyszer próbából, hogy lássam, hogy süt az új sütőm;:), másodszor pedig ... már vittem is magammal hétvégére. Igaz, hogy először mindenki pizzának gondolta, de akkor sem ment el a kedvük tőle, amikor megtudták, hogy sütemény, és nem pizza.
Mivel tudtam, hogy olyannak is kell ennie belőle, aki általában reformosan táplálkozik, én is megreformáltam kissé az eredeti receptet, ezért cukor helyett mézet és szőlőcukrot használtam, fehér liszt helyett pedig teljes kiőrlésűt, de ezeket nyugodtan lehet helyettesíteni azzal, amivel ki-ki szokta.
Barackos pudingos szelet - reformosan
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg méz, 5 dkg szőlőcukor, 1 evőkanál vaníliakivonat, csipetnyi só, 2 tojás, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, 5-6 evőkanál tej; a pudinghoz: 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 evőkanál méz, 5 dl tej; a tetejére: 60 dkg őszi- és kajszibarack vegyesen (mag nélkül mérve), 2 evőkanál búzadara, 3 evőkanál méz.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit a tej kivételével tálba tesszük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk kanalanként a tejet mindaddig, míg sima, enyhén folyós masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk (jó vékonynak kell lennie), és félretesszük. A pudingporból, a mézből és a tejből megfőzzük a pudingot, majd rácsorgatjuk a tepsiben lévő masszára. A pudingot megszórjuk búzadarával, szétoszlatjuk rajta a kimagozott, kis darabokra vágott gyümölcsöt, majd meglocsoljuk a mézzel. 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Bármilyen más gyümölccsel készíthető.
Mivel tudtam, hogy olyannak is kell ennie belőle, aki általában reformosan táplálkozik, én is megreformáltam kissé az eredeti receptet, ezért cukor helyett mézet és szőlőcukrot használtam, fehér liszt helyett pedig teljes kiőrlésűt, de ezeket nyugodtan lehet helyettesíteni azzal, amivel ki-ki szokta.
Barackos pudingos szelet - reformosan
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg méz, 5 dkg szőlőcukor, 1 evőkanál vaníliakivonat, csipetnyi só, 2 tojás, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, 5-6 evőkanál tej; a pudinghoz: 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 evőkanál méz, 5 dl tej; a tetejére: 60 dkg őszi- és kajszibarack vegyesen (mag nélkül mérve), 2 evőkanál búzadara, 3 evőkanál méz.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit a tej kivételével tálba tesszük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk kanalanként a tejet mindaddig, míg sima, enyhén folyós masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk (jó vékonynak kell lennie), és félretesszük. A pudingporból, a mézből és a tejből megfőzzük a pudingot, majd rácsorgatjuk a tepsiben lévő masszára. A pudingot megszórjuk búzadarával, szétoszlatjuk rajta a kimagozott, kis darabokra vágott gyümölcsöt, majd meglocsoljuk a mézzel. 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Bármilyen más gyümölccsel készíthető.
4 megjegyzés:
- duende írta...
-
Csodásan gusztusos barackkal is! :) És tetszik így reformosan! És persze örülök, hogy családi kedvenc lett! :)
- 2012. július 11. 10:55
- sedith írta...
-
Duende, nyáron szinte nehezemre esik, hogy valami mást is készítsek, és ne ezt a finom sütit. Mi nagyon szeretjük, és aki még megkóstolta, szintén jól vélekedett róla.:)
- 2012. július 11. 11:25
- Okki írta...
-
Valóban finom lehet, mentem is a receptet! Köszi :)
- 2012. július 11. 12:22
- Kati írta...
-
Pizzához hasonlít tényleg, de barackkal csakis finom lehet:)
- 2012. július 11. 17:24
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Csodásan gusztusos barackkal is! :) És tetszik így reformosan! És persze örülök, hogy családi kedvenc lett! :)
Duende, nyáron szinte nehezemre esik, hogy valami mást is készítsek, és ne ezt a finom sütit. Mi nagyon szeretjük, és aki még megkóstolta, szintén jól vélekedett róla.:)
Valóban finom lehet, mentem is a receptet! Köszi :)
Pizzához hasonlít tényleg, de barackkal csakis finom lehet:)
Megjegyzés küldése