2013. február 26., kedd

Citromkrémes palacsinta

Valamelyik este készült vacsorára. Nem sokat variáltam rajta, a meglévő hozzávalókból készült. A palacsintamasszát (mint szokás szerint) csak találomra készítettem, de ezeken a linken vannak megfelelő palacsintareceptek: ITT egy egészségesebb, ITT egy normál palacsinta, és ITT egy tejmentes változata.
Ezúttal a krémet sem cicomáztam (n)agyon...

Citromkrémes palacsinta

Hozzávalók: kb. 15 db palacsinta, 4,5 dl tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 5 evőkanál cukor (nálam 3 púpozott evőkanál fruktóz), 1 citrom.

Elkészítése: A tej felét a lereszelt citromhéjjal együtt felforraljuk. A másik felét simára keverjük a pudingporral meg a cukorral, majd hozzáöntjük a forralt tejhez, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük min. egy fél citrom levét (én ennyit használtam), de ízlés szerint lehet többet is. Minden palacsintára 1-1 evőkanál krémet kenünk és tetszés szerint feltekerjük vagy összehajtogatjuk.

KAL - 2014.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Ezzel a krémmel én is tudnám nagyon szeretni! Guszta és finom lehet!

Edó írta...

Ide vele,gyorsan!!! :))

HajniZoli írta...

Nagyon jó krém! Hű de fincsi lehet:-)

Hankka írta...

Legközelebbi palacsintasütésnél kipróbálom ezt a citromos krémet, fincsi lehet! :)

Related Posts with Thumbnails

2013. február 26., kedd

Citromkrémes palacsinta

Valamelyik este készült vacsorára. Nem sokat variáltam rajta, a meglévő hozzávalókból készült. A palacsintamasszát (mint szokás szerint) csak találomra készítettem, de ezeken a linken vannak megfelelő palacsintareceptek: ITT egy egészségesebb, ITT egy normál palacsinta, és ITT egy tejmentes változata.
Ezúttal a krémet sem cicomáztam (n)agyon...

Citromkrémes palacsinta

Hozzávalók: kb. 15 db palacsinta, 4,5 dl tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 5 evőkanál cukor (nálam 3 púpozott evőkanál fruktóz), 1 citrom.

Elkészítése: A tej felét a lereszelt citromhéjjal együtt felforraljuk. A másik felét simára keverjük a pudingporral meg a cukorral, majd hozzáöntjük a forralt tejhez, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük min. egy fél citrom levét (én ennyit használtam), de ízlés szerint lehet többet is. Minden palacsintára 1-1 evőkanál krémet kenünk és tetszés szerint feltekerjük vagy összehajtogatjuk.

KAL - 2014.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Ezzel a krémmel én is tudnám nagyon szeretni! Guszta és finom lehet!

Edó írta...

Ide vele,gyorsan!!! :))

HajniZoli írta...

Nagyon jó krém! Hű de fincsi lehet:-)

Hankka írta...

Legközelebbi palacsintasütésnél kipróbálom ezt a citromos krémet, fincsi lehet! :)