Ezt a különleges tojásreceptet ITT találtam. Még karácsonykor szerettem volna reggelire elkészíteni, de aztán nem jött össze. Így viszont jó lesz - sőt még találóbb is - húvéti reggelinek. Az Ivóban eltöltött hétvégén pedig megvolt hozzá a próba is. :) A receptet túlzottan nem módosítottam, csupán igazi bacon-t tettem bele a "veggie-bacon" helyett, és hagyma sem kellett olyan sok. No meg, a tojássárgájával együtt én 5 percig sütöttem.
Csilis tojásfészek
Hozzávalók 4
személyre: 4 tojás, 2 szál újhagyma, 5 dkg parmezán sajt, 4 szelet bacon, csili
(opcionális), só, bors.
Elkészítése: A bacont darabokra vágjuk, megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat pedig félretesszük vigyázva, hogy
nehogy kihasadjanak. A fehérjéket felverjük csipetnyi sóval, majd óvatosan
beleforgatjuk a parmezánt, a felaprított újhagymát, a bacondarabkákat meg az aprított
csilit. A masszából sütőpapíros tepsire 4 halmot rakunk, közepükbe mélyedést
nyomunk, majd 3 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Kivesszük a sütőből, óvatosan a
mélyedésekbe engedjük a sárgájákat, majd további 3-5 percre visszatoljuk a
sütőbe, hogy a sárgája is átsüljön.HÚSV. - 2013.
Itt éppen pakolgatom a halmokat a tepsibe:
Fotó: ALEDA.
Egyszerűbb, de nem kevésbé finom változatát JUCI-nál is megtaláljátok. Érdekes módon nagyjából egyszerre készítettük, pedig fogalmunk sem volt róla. :)
3 megjegyzés:
Mutatós és nagyon finom is volt. A kép árát majd privátban megbeszéljük :P
:))
Persze, Adél, de ott a link!!!! :)
Edith, láttam a linket, az sem lett volna baj, ha nem rakod ki. Viccnek szántam na:)
Megjegyzés küldése