2013. február 10., vasárnap

Kukoricás-halas tésztasaláta


Ezért jó, hogy az ember tartalékoljon néha ezt-azt a kamrában-hűtőben, mert sosem lehet tudni, mikor lesz olyan helyzetben, hogy nincs ideje/energiája/kedve/lehetősége nagyobb "lélegzetvételű" ételt készíteni vacsorára. Gyorsan elkészül, tartalmas, és ... hatalmas adag. Én és nagyobbik lányom másnap is ezt ettük ebédre.  

Kukoricás-halas tésztasaláta 

Hozzávalók 5-6 személyre: 50 dkg száraztészta, 2 db 185 g-os halkonzerv, 1 kukoricakonzerv vagy 30 dkg főtt csemegekukorica, 3-4 savanyú uborka, 1 hagyma, csilipehely, 1 kis csokor kapor, 5 evőkanál Worchestershire-szósz, só, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj; az öntethez: 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál Worchestershire-szósz, kapor, csilipehely, só, citromlé. 

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Leszűrjük a kukorica- meg a halkonzerveket is, illetve felaprítjuk a hagymát, a savanyú uborkát meg a kaprot. Az egészet jól összekavarjuk, majd sóval, borssal és csilipehellyel ízesítjük, végül pedig meglocsoljuk a Worchestershire-szósszal és az olívaolajjal. A tejfölt simára kavarjuk a joghurttal meg az ízesítő szósszal, majd kevés aprított kaporral, sóval, csilipehellyel és citromlével ízesítjük. Külön kínáljuk a saláta mellé. 

HÚSV. - 2013.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jó is az ilyen, én hagymával, tojással szoktam készíteni:)

Related Posts with Thumbnails

2013. február 10., vasárnap

Kukoricás-halas tésztasaláta


Ezért jó, hogy az ember tartalékoljon néha ezt-azt a kamrában-hűtőben, mert sosem lehet tudni, mikor lesz olyan helyzetben, hogy nincs ideje/energiája/kedve/lehetősége nagyobb "lélegzetvételű" ételt készíteni vacsorára. Gyorsan elkészül, tartalmas, és ... hatalmas adag. Én és nagyobbik lányom másnap is ezt ettük ebédre.  

Kukoricás-halas tésztasaláta 

Hozzávalók 5-6 személyre: 50 dkg száraztészta, 2 db 185 g-os halkonzerv, 1 kukoricakonzerv vagy 30 dkg főtt csemegekukorica, 3-4 savanyú uborka, 1 hagyma, csilipehely, 1 kis csokor kapor, 5 evőkanál Worchestershire-szósz, só, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj; az öntethez: 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál Worchestershire-szósz, kapor, csilipehely, só, citromlé. 

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Leszűrjük a kukorica- meg a halkonzerveket is, illetve felaprítjuk a hagymát, a savanyú uborkát meg a kaprot. Az egészet jól összekavarjuk, majd sóval, borssal és csilipehellyel ízesítjük, végül pedig meglocsoljuk a Worchestershire-szósszal és az olívaolajjal. A tejfölt simára kavarjuk a joghurttal meg az ízesítő szósszal, majd kevés aprított kaporral, sóval, csilipehellyel és citromlével ízesítjük. Külön kínáljuk a saláta mellé. 

HÚSV. - 2013.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jó is az ilyen, én hagymával, tojással szoktam készíteni:)