Ezért jó, hogy az ember tartalékoljon néha ezt-azt a kamrában-hűtőben, mert sosem lehet tudni, mikor lesz olyan helyzetben, hogy nincs ideje/energiája/kedve/lehetősége nagyobb "lélegzetvételű" ételt készíteni vacsorára. Gyorsan elkészül, tartalmas, és ... hatalmas adag. Én és nagyobbik lányom másnap is ezt ettük ebédre.
Kukoricás-halas tésztasaláta
Hozzávalók 5-6
személyre: 50 dkg száraztészta, 2 db 185 g-os halkonzerv, 1 kukoricakonzerv
vagy 30 dkg főtt csemegekukorica, 3-4 savanyú uborka, 1 hagyma, csilipehely, 1
kis csokor kapor, 5 evőkanál Worchestershire-szósz, só, bors, 2-3 evőkanál
olívaolaj; az öntethez: 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál
Worchestershire-szósz, kapor, csilipehely, só, citromlé.
Elkészítése: A
tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Leszűrjük a kukorica- meg a
halkonzerveket is, illetve felaprítjuk a hagymát, a savanyú uborkát meg a
kaprot. Az egészet jól összekavarjuk, majd sóval, borssal és csilipehellyel
ízesítjük, végül pedig meglocsoljuk a Worchestershire-szósszal és az
olívaolajjal. A tejfölt simára kavarjuk a joghurttal meg az ízesítő szósszal,
majd kevés aprított kaporral, sóval, csilipehellyel és citromlével ízesítjük.
Külön kínáljuk a saláta mellé.
HÚSV. - 2013.
1 megjegyzés:
Jó is az ilyen, én hagymával, tojással szoktam készíteni:)
Megjegyzés küldése