2013. augusztus 8., csütörtök

Kapros, savanyú zöldségleves


Finom, gyors leves az ilyen kánikulai napokra. Hamar elkészül, ha reggeliben tesszük oda, még szenvednünk sem kell mellette. 


Kapros, savanyú zöldségleves

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell vagy filézett csirkecomb, 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg betű- vagy gyűrűtészta, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 csokor kapor, só, citromlé, 2 evőkanál olaj. 

Elkészítése: A húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret, és együtt is dinszteljük néhány percig. Megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és puhára főzzük. Az utolsó percekben beledobjuk a tésztát, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés vízzel elkevert liszttel. Tetszés szerint hígítjuk, jól kiforraljuk, ha szükséges utánasózunk, majd citromlével savanyítjuk, és megszórjuk aprított kaporral.  

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Ilyen leves kell ebben a kánikulában! Viszem is:-)

Kati írta...

Nálunk nincs már kapor sajna, csak a fagyóban:) De nagyon tetszik a leveske:)

sedith írta...

HajniZoli, gyorsan megvan, az tény, hogy nagy előny ilyenkor. :)

Kati, most már nekem sincs frissem, de a fagyasztott is friss végülis! :)

Related Posts with Thumbnails

2013. augusztus 8., csütörtök

Kapros, savanyú zöldségleves


Finom, gyors leves az ilyen kánikulai napokra. Hamar elkészül, ha reggeliben tesszük oda, még szenvednünk sem kell mellette. 


Kapros, savanyú zöldségleves

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell vagy filézett csirkecomb, 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg betű- vagy gyűrűtészta, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 csokor kapor, só, citromlé, 2 evőkanál olaj. 

Elkészítése: A húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret, és együtt is dinszteljük néhány percig. Megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és puhára főzzük. Az utolsó percekben beledobjuk a tésztát, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés vízzel elkevert liszttel. Tetszés szerint hígítjuk, jól kiforraljuk, ha szükséges utánasózunk, majd citromlével savanyítjuk, és megszórjuk aprított kaporral.  

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Ilyen leves kell ebben a kánikulában! Viszem is:-)

Kati írta...

Nálunk nincs már kapor sajna, csak a fagyóban:) De nagyon tetszik a leveske:)

sedith írta...

HajniZoli, gyorsan megvan, az tény, hogy nagy előny ilyenkor. :)

Kati, most már nekem sincs frissem, de a fagyasztott is friss végülis! :)