Itt egy ötlet arra, hogyan pácoljuk a húst, ha netán valaki ma vagy ezen a hétvégén kerti partira, esetleg természetbeni túrára készül, és persze, unja már a hagyományos só-bors kombinációt, és valamivel több ízre vágyik. Ez a keleties beütésű pác érdekes módon klasszikus ízlésű családtagjaimnak is teljesen bejött.
Mustáros-currys grillezett csirkecomb
Hozzávalók 6-8 kicsontozott csirkefelsőcombhoz: 2 evőkanál
mustár, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, ½ teáskanál bors, 1 teáskanál
currypor, ½ teáskanál gyömbérpor, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál szójaszósz, 1
evőkanál balzsamecet, 2-2 evőkanál mogyoró- és szezámolaj.
Elkészítése: A csirkecombot alaposan megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a vizet. Mindegyik húsdarabot bekenjük páccal, majd kisebb edénybe téve egymásra fektetjük őket.
Néhány órán - egy éjszakán át hűtőben érleljük, majd felforrósított grillrácson szép pirosra sütjük. Kenyérrel és friss salátával, vagy egyéb tetszés szerinti körettel tálaljuk. Csak salátával húsnapon ehető.
KT - 2016/5
2 megjegyzés:
Jól hangzik:)
Bizony, finom is. :)
Megjegyzés küldése