Vagyis nem úgy édes, hogy édesített, hanem, hogy nem savanyított. :) Amolyan gyors zöldséglevesnek indult két csirkemellcsonttal és -bőrrel együtt, de végül káposztát is vágtam bele. Nagyon finom lett. Egyszerűségében nagyszerű. Házi kiskockatésztát főztem bele.
Káposztaleves édesen
Hozzávalók: 30 dkg csontosabb csirkehús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 25 dkg fehér káposzta, 3 dkg (1 szűk maréknyi) kockatészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A csontos húst bő hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Beletesszük a felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, beledobjuk (egy darabban vagy felvágva, ahogy tetszik) a zellerdarabot, végül hozzáadjuk a vékonyra metélt káposztát is. Megsózzuk, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a száraztésztát, 1-2 percig főzzük még, majd elzárjuk a lángot, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és ha szükséges, utánasózunk.
EK - 2014/10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. szeptember 22., vasárnap
"Édes" káposztaleves
Vagyis nem úgy édes, hogy édesített, hanem, hogy nem savanyított. :) Amolyan gyors zöldséglevesnek indult két csirkemellcsonttal és -bőrrel együtt, de végül káposztát is vágtam bele. Nagyon finom lett. Egyszerűségében nagyszerű. Házi kiskockatésztát főztem bele.
Káposztaleves édesen
Hozzávalók: 30 dkg csontosabb csirkehús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 25 dkg fehér káposzta, 3 dkg (1 szűk maréknyi) kockatészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A csontos húst bő hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Beletesszük a felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, beledobjuk (egy darabban vagy felvágva, ahogy tetszik) a zellerdarabot, végül hozzáadjuk a vékonyra metélt káposztát is. Megsózzuk, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a száraztésztát, 1-2 percig főzzük még, majd elzárjuk a lángot, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és ha szükséges, utánasózunk.
EK - 2014/10
Káposztaleves édesen
Hozzávalók: 30 dkg csontosabb csirkehús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 25 dkg fehér káposzta, 3 dkg (1 szűk maréknyi) kockatészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A csontos húst bő hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Beletesszük a felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, beledobjuk (egy darabban vagy felvágva, ahogy tetszik) a zellerdarabot, végül hozzáadjuk a vékonyra metélt káposztát is. Megsózzuk, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a száraztésztát, 1-2 percig főzzük még, majd elzárjuk a lángot, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és ha szükséges, utánasózunk.
EK - 2014/10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Valóban egyszerű, de nagyszerű :)
Megjegyzés küldése