2015. február 3., kedd

Túrós gnocchi gombás-zsályás szósszal

Most csináltam először gnocchit. Finom lett, de nem az a fajta étel, amire én túl gyakran rászánnám az időt... Már eleve az, hogy krumplit kell főzni.... 


Túrós gnocchi gombás-zsályás szósszal 

Hozzávalók 4 személyre a tésztához: 60 dkg főtt krumpli, 20 dkg tehéntúró vagy ricotta, 1 púpozott teáskanál só, 1 tojás, 40 dkg + 2-3 evőkanál liszt; a szószhoz: 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 marék szárított vegyes gomba, 30 dkg koktélparadicsom, 10-15 szárított zsályalevél, só, bors, kevés petrezselyemzöld.

Elkészítése: A krumplit finomra reszeljük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává dolgozzuk. A gombát beáztatjuk 1,5 dl meleg vízbe. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és lisztezett felületen mindegyikből kb. 2 cm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. A kis darabokat vágott felükre fordítjuk, és egyik oldalukra villával csíkozatot nyomunk. A gnocchikat sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg mindegyik fel nem jön a víz felszínére. Szűrőbe szedjük, és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk az összedarabolt gombát. Ráöntjük a gomba áztatólevét (vigyázat, az alját ne öntsük rá, mert föld, homokszemcsék lehetnek benne), belemorzsoljuk a zsályát, és néha kavargatva, illetve további víz kicsinkénti hozzáadásával készre pároljuk. Végül beletesszük a negyedelt koktélparadicsomot, és csak éppen rázogatva 1-2 percig rotyogtatjuk. A leszűrt gnocchit beletesszük a szószba, jól összeforgatjuk, és kevés aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

KRUMP. - 2015.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. február 3., kedd

Túrós gnocchi gombás-zsályás szósszal

Most csináltam először gnocchit. Finom lett, de nem az a fajta étel, amire én túl gyakran rászánnám az időt... Már eleve az, hogy krumplit kell főzni.... 


Túrós gnocchi gombás-zsályás szósszal 

Hozzávalók 4 személyre a tésztához: 60 dkg főtt krumpli, 20 dkg tehéntúró vagy ricotta, 1 púpozott teáskanál só, 1 tojás, 40 dkg + 2-3 evőkanál liszt; a szószhoz: 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 marék szárított vegyes gomba, 30 dkg koktélparadicsom, 10-15 szárított zsályalevél, só, bors, kevés petrezselyemzöld.

Elkészítése: A krumplit finomra reszeljük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává dolgozzuk. A gombát beáztatjuk 1,5 dl meleg vízbe. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és lisztezett felületen mindegyikből kb. 2 cm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. A kis darabokat vágott felükre fordítjuk, és egyik oldalukra villával csíkozatot nyomunk. A gnocchikat sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg mindegyik fel nem jön a víz felszínére. Szűrőbe szedjük, és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk az összedarabolt gombát. Ráöntjük a gomba áztatólevét (vigyázat, az alját ne öntsük rá, mert föld, homokszemcsék lehetnek benne), belemorzsoljuk a zsályát, és néha kavargatva, illetve további víz kicsinkénti hozzáadásával készre pároljuk. Végül beletesszük a negyedelt koktélparadicsomot, és csak éppen rázogatva 1-2 percig rotyogtatjuk. A leszűrt gnocchit beletesszük a szószba, jól összeforgatjuk, és kevés aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

KRUMP. - 2015.




Nincsenek megjegyzések: