Gyors finomságként készült egy osztálybulira, szendvics helyett abból, ami éppen volt otthon . Nagyon finomak lettek, mondanom sem kell, úgy elkapkodták, hogy kicsi lányom csak az otthon megkóstolt egy darabbal maradt. Szerencsére a körök között megmaradt kevés tésztát, miután hazamentünk, kinyújtottam, kockákra vágtam és megsütöttem, majd mindegyiknek a ttejére nyomtunk egy-egy kis pöttyöt a megmaradt krémből, s így már nem dőlt össze a világ. :)
Sajtkrémes kosárkák
Hozzávalók kb. 35-40 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, 15 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg vaj, 6-7 dkg kecsketelemea (kecskefeta), fehér bors, piros húsú paprika (2-3 csíkokcska), néhány petrezselyemlevél, esetleg magvak.
Elkészítése: A kiolvadt leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 4,5 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Minden második körnek a közepét egy kisebb kiszúróval vágjuk ki. A teljes körök szélét megkenjük felvert tojással, amjd ráhelyezünk egy-egy kiszúrt kört, és annak a tetejét is megkenjük. 200-220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A kis kosárkák közepét kivájjuk (vagy csak benyomjuk), és csillagcsöves habzsák segítségével megtöltjük krémmel. A krémhez a sajtféléket habosra keverjük a vajjal, és fehér borssal ízesítjük. Minden kosárka tetejére egy kis paprika-, illetve petrezselyemlevél-darabkát teszünk. A körök között megmaradó tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és kiszaggatjuk azt is. A megkent kosárkákra különféle magvakat is szórhatunk.
EK - 2015/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. október 30., péntek
Sajtkrémes kosárkák
Gyors finomságként készült egy osztálybulira, szendvics helyett abból, ami éppen volt otthon . Nagyon finomak lettek, mondanom sem kell, úgy elkapkodták, hogy kicsi lányom csak az otthon megkóstolt egy darabbal maradt. Szerencsére a körök között megmaradt kevés tésztát, miután hazamentünk, kinyújtottam, kockákra vágtam és megsütöttem, majd mindegyiknek a ttejére nyomtunk egy-egy kis pöttyöt a megmaradt krémből, s így már nem dőlt össze a világ. :)
Sajtkrémes kosárkák
Hozzávalók kb. 35-40 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, 15 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg vaj, 6-7 dkg kecsketelemea (kecskefeta), fehér bors, piros húsú paprika (2-3 csíkokcska), néhány petrezselyemlevél, esetleg magvak.
Elkészítése: A kiolvadt leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 4,5 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Minden második körnek a közepét egy kisebb kiszúróval vágjuk ki. A teljes körök szélét megkenjük felvert tojással, amjd ráhelyezünk egy-egy kiszúrt kört, és annak a tetejét is megkenjük. 200-220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A kis kosárkák közepét kivájjuk (vagy csak benyomjuk), és csillagcsöves habzsák segítségével megtöltjük krémmel. A krémhez a sajtféléket habosra keverjük a vajjal, és fehér borssal ízesítjük. Minden kosárka tetejére egy kis paprika-, illetve petrezselyemlevél-darabkát teszünk. A körök között megmaradó tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és kiszaggatjuk azt is. A megkent kosárkákra különféle magvakat is szórhatunk.
EK - 2015/12
Sajtkrémes kosárkák
Hozzávalók kb. 35-40 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, 15 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg vaj, 6-7 dkg kecsketelemea (kecskefeta), fehér bors, piros húsú paprika (2-3 csíkokcska), néhány petrezselyemlevél, esetleg magvak.
Elkészítése: A kiolvadt leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 4,5 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Minden második körnek a közepét egy kisebb kiszúróval vágjuk ki. A teljes körök szélét megkenjük felvert tojással, amjd ráhelyezünk egy-egy kiszúrt kört, és annak a tetejét is megkenjük. 200-220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A kis kosárkák közepét kivájjuk (vagy csak benyomjuk), és csillagcsöves habzsák segítségével megtöltjük krémmel. A krémhez a sajtféléket habosra keverjük a vajjal, és fehér borssal ízesítjük. Minden kosárka tetejére egy kis paprika-, illetve petrezselyemlevél-darabkát teszünk. A körök között megmaradó tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és kiszaggatjuk azt is. A megkent kosárkákra különféle magvakat is szórhatunk.
EK - 2015/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése