2015. október 30., péntek

Vaníliás tejberizs karamelles vörösáfonyaszósszal

Az egyszerű tejberizst feldobhatjuk egy finom, egyedi ízű szósszal. Egyedüli hiábja ennek a szósznak a színe volt, mert a piros a barnával keveredve nem lett túl élénk, de annál finomabb volt! :)


Vaníliás tejberizs karamelles vörösáfonyaszósszal

Hozzávalók 4-5 személyre a tejberizshez: 30 dkg rizs, 5 dl víz, 6 dl tej, 1 vaníliarúd, 4-5 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 dl habtejszín; a szószhoz: 2 evőkanál barna cukor, 2 dkg vaj, 10 dkg vörösáfonya, 2 dl tejszín, 1 dl tej.

Elkészítése: A rizst főni tesszük a víz és a tej keverékében a kikapart vaníliamagvakkal és -rúddal, illetve a csipet sóval együtt. Nagy lángon fölforraljuk, majd a lángot kicsire vesszük, és félig lefedve kb. 15 percig főzzük. Ekkor belekeverjük a cukrot, lefedjük, a lángot elzárjuk, és így hagyjuk néha megkavarva, amíg a folyadékot teljesen be nem issza. Végül eltávolítjuk belőle a vaníliarúd héját. A tejszínt fölverjük, majd összevegyítjük a nagyjából langyosra hűlt tejberizzsel. A szószhoz a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, valamint a kissé összeaprított áfonyát, elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel meg a tejjel. Hagyjuk jól kiforrni, néha megkavarjuk. Ha szeretnénk, végül összeturmixolhatjuk. A tejberizst tálkákban, szósszal leöntve, vagy kelyhekbe rétegezve kínáljuk. Mentalevelekkel díszítjük.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. október 30., péntek

Vaníliás tejberizs karamelles vörösáfonyaszósszal

Az egyszerű tejberizst feldobhatjuk egy finom, egyedi ízű szósszal. Egyedüli hiábja ennek a szósznak a színe volt, mert a piros a barnával keveredve nem lett túl élénk, de annál finomabb volt! :)


Vaníliás tejberizs karamelles vörösáfonyaszósszal

Hozzávalók 4-5 személyre a tejberizshez: 30 dkg rizs, 5 dl víz, 6 dl tej, 1 vaníliarúd, 4-5 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 dl habtejszín; a szószhoz: 2 evőkanál barna cukor, 2 dkg vaj, 10 dkg vörösáfonya, 2 dl tejszín, 1 dl tej.

Elkészítése: A rizst főni tesszük a víz és a tej keverékében a kikapart vaníliamagvakkal és -rúddal, illetve a csipet sóval együtt. Nagy lángon fölforraljuk, majd a lángot kicsire vesszük, és félig lefedve kb. 15 percig főzzük. Ekkor belekeverjük a cukrot, lefedjük, a lángot elzárjuk, és így hagyjuk néha megkavarva, amíg a folyadékot teljesen be nem issza. Végül eltávolítjuk belőle a vaníliarúd héját. A tejszínt fölverjük, majd összevegyítjük a nagyjából langyosra hűlt tejberizzsel. A szószhoz a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, valamint a kissé összeaprított áfonyát, elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel meg a tejjel. Hagyjuk jól kiforrni, néha megkavarjuk. Ha szeretnénk, végül összeturmixolhatjuk. A tejberizst tálkákban, szósszal leöntve, vagy kelyhekbe rétegezve kínáljuk. Mentalevelekkel díszítjük.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: