2016. január 6., szerda

Kolbászleves

Szintén egy nagyon gyors leves, 15-20 perc alatt el is készül. Pont jó farsangra, mert utána már elég egy kis finom fánk, és mehet tovább az élet ... 


Kolbászleves

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg házi kolbász, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál darált paprika (paprikalekvár), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 marék cérnametélt, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld, borecet.

Elkészítése: A kolbászt lehártyázzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, hirtelen megpirítjuk benne a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vékony csíkokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Miután fölforrt, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és addig főzzük, amíg a kolbász és a hagyma is meg nem puhul. Végül beletesszük a cérnametéltet, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés forró lével elkevert liszttel, majd jól kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel tovább hígítjuk. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

FI - 2016/2

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. január 6., szerda

Kolbászleves

Szintén egy nagyon gyors leves, 15-20 perc alatt el is készül. Pont jó farsangra, mert utána már elég egy kis finom fánk, és mehet tovább az élet ... 


Kolbászleves

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg házi kolbász, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál darált paprika (paprikalekvár), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 marék cérnametélt, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld, borecet.

Elkészítése: A kolbászt lehártyázzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, hirtelen megpirítjuk benne a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vékony csíkokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Miután fölforrt, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és addig főzzük, amíg a kolbász és a hagyma is meg nem puhul. Végül beletesszük a cérnametéltet, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés forró lével elkevert liszttel, majd jól kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel tovább hígítjuk. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

FI - 2016/2

Nincsenek megjegyzések: