Ilyen még nem volt nálunk (legalábbis, amióta én az eszemet tudom), hogy május közepére tevődjék az eperszezon. Ezelőtt két héttel még 10 lejben vettem kilóját a piacon, múlt héten pedig már 3,5-4 lejben vesztegették. 10 kilót vettem, és miután jól belakmároztunk, négyféle lekvár is született belőle. Az egyik a totális kedvenccé kinevezett banános eperlekvár, aminek mintájára egy- természetesen - kevesebb ideig főzött banános eperszószt is készítettem. Isteni páros a lightosan édesített, krémes joghurttal. Próbáljátok ki. Nagyon gyorsan elkészül, csak időben kell kigondolni, hogy fogyasztásig lehessen jól behűteni.
Banános-epres joghurtkehely
Hozzávalók 4 adaghoz: 20 dkg sűrű
görög joghurt, porcukor vagy méz (nálam xilit és sztéviapor), 2 dl habtejszín, 25 dkg eper, 1-2 jó érett
banán, cukor vagy méz ízlés szerint, kevés citromlé; továbbá: 4 szem eper,
menta- vagy citromfűlevél.
KT - 2016/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése