2016. május 9., hétfő

Nyers avokádókrém

Egészséges, finom, laktató.


Nyers avokádókrém

Hozzávalók 1 személyre: 5 dkg hántolt napraforgómag, víz, 1 avokádó, 1-2 cikk fokhagyma, só, ½ csokor petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál olívaolaj, citromlé; a tálaláshoz: uborka, retekcsíra.


Elkészítése: A napraforgómagra annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és lehetőleg 1-2 óráig ázni hagyjuk. Ha nincs erre idő, nem baj, de áztatással értékesebb krémet nyerünk. A napraforgót simára turmixoljuk a vízzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ha szükséges, további víz hozzáadásával habos krémmé turmixoljuk. Tálaláskor retekcsírát szórunk rá, és uborkaszeletekkel vagy –hasábokkal mártogatjuk. 

BA - 2018/2

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. május 9., hétfő

Nyers avokádókrém

Egészséges, finom, laktató.


Nyers avokádókrém

Hozzávalók 1 személyre: 5 dkg hántolt napraforgómag, víz, 1 avokádó, 1-2 cikk fokhagyma, só, ½ csokor petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál olívaolaj, citromlé; a tálaláshoz: uborka, retekcsíra.


Elkészítése: A napraforgómagra annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és lehetőleg 1-2 óráig ázni hagyjuk. Ha nincs erre idő, nem baj, de áztatással értékesebb krémet nyerünk. A napraforgót simára turmixoljuk a vízzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ha szükséges, további víz hozzáadásával habos krémmé turmixoljuk. Tálaláskor retekcsírát szórunk rá, és uborkaszeletekkel vagy –hasábokkal mártogatjuk. 

BA - 2018/2

Nincsenek megjegyzések: