Kicsit keleties ízvilág egy kicsi itthoni ízzel keveredve. :)
Fűszeres csirkecomb mazsolás rizzsel, joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, kevés olívaolaj;
a fűszerkeverékhez: 2 teáskanál só, 1 teáskanál szemes bors, 1/2 - 1/2 teáskanál pirospaprika, kurkuma, köménymag, koriandermag és fokhagymapor;
a körethez: 20 dkg rizs, olívaolaj, maradék fűszerkeverék, 10 dkg mazsola, só;
az öntethez: 2-3 dl joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 cikk fokhagyma vagy zöld fokhagymaszár, 2 paradicsom apróra vágva, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A fűszerkeverék szemes fűszereit mozsárban megtörjük, majd összevegyítjük a többi hozzávalóval. A konyhakész csirkecombokat megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd tálba tesszük, és kevé olívaolajat locsolunk rá. Hagyjuk pácolódni egy-két órát, vagy egész éjszakát. Ezután a combokat hőálló edénybe fektetjük, kevés olajat locsolunk még rá, és lefedve 200 fokos sütőben sütjük 30-35 percig. Ezután levesszük a fedelet, és 5-10 perc alatt a combokat szép pirosra sütjük. Ezalatt kevés olívaolajban fehéredésig pirítjuk a rizst, felöntjük 2-2,5-szeres vízzel, megfűszerezzük némi maradék fűszerkeverékkel, és kavarás nélkül készre fúzzük. Amikor a rizs majdnem kész, beletesszük a mazsolát is, végül pedig óvatosan összekavarjuk. Az öntet hozzávalóit eldolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd a hús és a rizs mellé kínáljuk.
KAL - 2018
2017. május 4., csütörtök
Fűszeres csirkecomb mazsolás rizzsel, joghurtos öntettel
Címkék:
csirke,
főfogás,
gyümölcsös,
húsos,
keleties,
mártások szószok,
rizs,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2017. május 4., csütörtök
Fűszeres csirkecomb mazsolás rizzsel, joghurtos öntettel
Kicsit keleties ízvilág egy kicsi itthoni ízzel keveredve. :)
Fűszeres csirkecomb mazsolás rizzsel, joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, kevés olívaolaj;
a fűszerkeverékhez: 2 teáskanál só, 1 teáskanál szemes bors, 1/2 - 1/2 teáskanál pirospaprika, kurkuma, köménymag, koriandermag és fokhagymapor;
a körethez: 20 dkg rizs, olívaolaj, maradék fűszerkeverék, 10 dkg mazsola, só;
az öntethez: 2-3 dl joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 cikk fokhagyma vagy zöld fokhagymaszár, 2 paradicsom apróra vágva, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A fűszerkeverék szemes fűszereit mozsárban megtörjük, majd összevegyítjük a többi hozzávalóval. A konyhakész csirkecombokat megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd tálba tesszük, és kevé olívaolajat locsolunk rá. Hagyjuk pácolódni egy-két órát, vagy egész éjszakát. Ezután a combokat hőálló edénybe fektetjük, kevés olajat locsolunk még rá, és lefedve 200 fokos sütőben sütjük 30-35 percig. Ezután levesszük a fedelet, és 5-10 perc alatt a combokat szép pirosra sütjük. Ezalatt kevés olívaolajban fehéredésig pirítjuk a rizst, felöntjük 2-2,5-szeres vízzel, megfűszerezzük némi maradék fűszerkeverékkel, és kavarás nélkül készre fúzzük. Amikor a rizs majdnem kész, beletesszük a mazsolát is, végül pedig óvatosan összekavarjuk. Az öntet hozzávalóit eldolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd a hús és a rizs mellé kínáljuk.
KAL - 2018
Fűszeres csirkecomb mazsolás rizzsel, joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, kevés olívaolaj;
a fűszerkeverékhez: 2 teáskanál só, 1 teáskanál szemes bors, 1/2 - 1/2 teáskanál pirospaprika, kurkuma, köménymag, koriandermag és fokhagymapor;
a körethez: 20 dkg rizs, olívaolaj, maradék fűszerkeverék, 10 dkg mazsola, só;
az öntethez: 2-3 dl joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 cikk fokhagyma vagy zöld fokhagymaszár, 2 paradicsom apróra vágva, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A fűszerkeverék szemes fűszereit mozsárban megtörjük, majd összevegyítjük a többi hozzávalóval. A konyhakész csirkecombokat megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd tálba tesszük, és kevé olívaolajat locsolunk rá. Hagyjuk pácolódni egy-két órát, vagy egész éjszakát. Ezután a combokat hőálló edénybe fektetjük, kevés olajat locsolunk még rá, és lefedve 200 fokos sütőben sütjük 30-35 percig. Ezután levesszük a fedelet, és 5-10 perc alatt a combokat szép pirosra sütjük. Ezalatt kevés olívaolajban fehéredésig pirítjuk a rizst, felöntjük 2-2,5-szeres vízzel, megfűszerezzük némi maradék fűszerkeverékkel, és kavarás nélkül készre fúzzük. Amikor a rizs majdnem kész, beletesszük a mazsolát is, végül pedig óvatosan összekavarjuk. Az öntet hozzávalóit eldolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd a hús és a rizs mellé kínáljuk.
KAL - 2018
Címkék:
csirke,
főfogás,
gyümölcsös,
húsos,
keleties,
mártások szószok,
rizs,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése